Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πότε θα ανοίξει η εφαρμογή του TAXIS για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Θέμα 24 ή το πολύ 48 ωρών, θα πρέπει να θεωρείται η ενεργοποίηση της εφαρμογής του TAXIS για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ενδεικτικό της διάθεσης να «τρέξει» όλο το σύστημα, από την κορυφή της πυραμίδας της Φορολογικής Διοίκησης έως τον τελευταίο υπάλληλο του ΚΕΠΥΟ, είναι ότι η περιβόητη τροπολογία για το «κούρεμα» του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση, πήρε ΦΕΚ (μαζί με το νόμο όπου συμπεριελήφθη και το νέο μισθολόγιο των ενστόλων) το Σάββατο, δηλαδή μια μόλις ημέρα μετά από τη ψήφιση του.

Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΔΕ, το επόμενο βήμα είναι η τροποποίηση της Απόφασης για την εφαρμογή της ρύθμισης, η οποία πλέον θα «κουμπώνει» στα νέα δεδομένα, απαγορεύοντας τη ρύθμιση όχι μόνο των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και των οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά από την 1η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στην Απόφαση, που βαίνει προς απόσυρση, δινόταν η δυνατότητα ρύθμισης και των οφειλών που θα καθίσταντο ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής, δηλαδή θεωρητικά έως τις 31 Μαρτίου.

Η υπογραφή της νέας, αυστηρότερης Απόφασης, ενδεχομένως να γίνει τη Δευτέρα, οπότε ακολούθως θα ανοίξει και η εφαρμογή του TAXIS, είτε την ίδια ημέρα είτε την Τρίτη. Στόχος δεν είναι άλλος από το να μη «σέρνεται» άλλο το θέμα της ρύθμισης, όπως και το να πάνε στο ταμείο όσοι σταμάτησαν να πληρώνουν από το καλοκαίρι αναμένοντας τις 100 δόσεις, με αποτέλεσμα οι νέες οφειλές να αγγίζουν τα 10 δισ ευρώ!



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *