Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Σάββας Λαζόπουλος: "Στην Αττική έγινε η αρχή, ελπίζω και στην Αλμωπία μας να ξεκινήσει ο σχεδιασμός..."

ΛΥΣΗ 5ΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ



Σάββας Λαζόπουλος:"Κύριοι, στην Αττική έγινε η Αρχή. Ευελπιστώ στην Αλμωπία να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση της επίσης"


Το πρώτο ολοκληρωμένο πανελλαδικά Στρατηγικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων, με πενταετές πλάνο και προγραμματισμό, σχεδίασε, αποφάσισε και υλοποιεί ο Δήμος Παλλήνης.


Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, εκτιμήθηκε ως απολύτως αναγκαίος, με στροφή προς την επεξεργασία των αποβλήτων ως πόροι, αναγνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία τους μπορεί να μετατραπεί προς όφελος του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της οικονομίας.

Το κλειδί για την χάραξη της εν λόγω στρατηγικής είναι η ιεράρχηση στη διαχείριση των αποβλήτων, με έμφαση στην μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση τους, που οδηγεί σε μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και σ’ ένα πιο βιώσιμο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, στην πενταετία, ο Δήμος Παλλήνης σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα αστικά στερεά απόβλητα.

«Στο Δήμο Παλλήνης, ευαισθητοποιημένοι ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και αποσκοπώντας στη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων, αξιολογώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες του πολίτη, έχουμε ήδη μοιράζει δωρεάν 1500 κάδους οικιακής κομποστοποίησης και συνεχίζουμε. Να σημειώσουμε αμέσως μετά τη διανομή, πραγματοποιήσαμε το απαιτούμενο σεμινάριο χρήσης και λειτουργίας του κάδου, για την μεγιστοποίηση του παραγόμενου κομπόστ, προς όλους τους δικαιούχους.

Έχουμε ήδη προμηθευτεί και τοποθετούμε 75 κίτρινους κάδους στα σχολεία, για την ανακύκλωση του χαρτιού. Σ αυτό το σημείο να σας ανακοινώσω ότι ο Δήμος Παλλήνης πρόκειται να δημιουργήσει σύστημα ανακύκλωσης χαρτιού.

Επίσης, εφαρμόζουμε την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων, στην οποία είμαστε δεύτεροι στην Ελλάδα στην συγκέντρωση υλικού, με 15 κάδους και στις τρεις δημοτικές ενότητες», λέει ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος.


Πηγη:Newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *