Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Στα άκρα η κόντρα φοιτητών με την Πρυτανεία (vid)

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα των φοιτητών με τις Πρυτανικές Αρχές, λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί έξω από τη Νομική Σχολή.



Ο λόγος που άναψαν τα αίματα, αυτή τη φορά, η απόφαση της Πρυτανείας να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, ώστε να μην προχωρήσουν σε κατάληψη οι φοιτητές ενόψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το πρωί (13/11/2014) το κλίμα ήταν τεταμένο έξω από τη Νομική, όπου σημειώθηκε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών, με τους τελευταίους να καταγγέλλουν αστυνομική βία σε βάρος τους. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο φοιτητές, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το χρονικό της έντασης

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησε να μπει στη Νομική. Άνδρες της Αστυνομίας "απάντησαν" με χρήση χημικών, απομακρύοντας από το σημείο τους φοιτητές, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στην οδό Ακαδημίας, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα. Τα πνεύματα προς στιγμή, ηρέμησαν, ωστόσο, στη συνέχεια προκλήθηκε νέα ένταση.

Νέα πορεία διαμαρτυρίας το απόγευμα

Οι φοιτητές λίγο πριν από τις 13:00 πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς αυτή τη φορά να σημειωθούν επεισόδια. Λίγη ώρα αργότερα διαλύθηκαν, ενώ έχουν προγραμματίσει νέα πορεία διαμαρτυρίας για τις 17:00 το απόγευμα.

Η απάντηση της Πρυτανείας

Οι πρυτανικές Αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση εξηγώντας τους λόγους που έκλεισαν τα κτήρια του ΕΚΠΑ:

«Μετά από εισήγηση των Κοσμητόρων των Σχολών του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας (Νομικής, ΟΠΕ) αποφασίσθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές για λόγους ασφαλείας τα αντίστοιχα κτήρια να παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη 13/11/14 έως και την προσεχή Δευτέρα 17/11. Για παρόμοιους λόγους και μετά από υπεύθυνη εκτίμηση της όλης κατάστασης βάσει των διαθέσιμων στοιχείων προκρίθηκε τελικά να κλείσει και το κτήριο της Πρυτανείας κατά το ίδιο διάστημα και να αναβληθούν οι προγραμματισμένες εκεί εκδηλώσεις αυτών των ημερών.

Ζητούμε την κατανόηση όσων επρόκειτο να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις και των εργαζομένων του Ιδρύματος για την ανάγκη αυτών των εκτάκτων ρυθμίσεων που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Πρυτανεύει σταθερά στις ενέργειές μας το συναίσθημα ευθύνης απέναντι του Πανεπιστημίου και της όλης ελληνικής πολιτείας». 
πηγη:Newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *