Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή ο νόμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Σαν σήμερα 16/12)

1923στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, το Κόμμα των Φιλελευθέρων ανέδειξε 250 βουλευτές σε σύνολο 397 και ο Ελευθέριος Βενιζέλος εξελέγη και στις 20 εκλογικές περιφέρειες που ήταν υποψήφιος.

1944κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αδόλφος Χίτλερ αιφνιδίασε τους Συμμάχους, εξαπολύοντας ισχυρή αντεπίθεση στις Αρδέννες. Την ίδια μέρα, εξαφανίστηκε ο διάσημος Αμερικανός μουσικός σε ορχήστρες χορού, ταγματάρχης Γκλεν Μίλερ, ενώ βρισκόταν σε πτήση πάνω από τα στενά της Μάγχης.

1934ο Μουσολίνι απέρριψε την πρόταση της Κοινωνίας των Εθνών να μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των διαφορών ανάεμεσα στην Ιταλία και την Αιθιοπία.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 16/12
1921 Ο Αμερικανός DJ Alan Freed (Albert James Freed 1921-1965) γεννήθηκε στο Τζονστάουν της  Πενσυλβάνια. Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός και έγινε παγκόσμια γνωστός για την προώθηση αφροαμερικανής μουσικής σε Αμερική και Ευρώπη. Ήταν γνωστός και ως "Moondog" από ένα ραδιοφωνικό σόου που παρουσίαζε στο WJW με την ονομασία "The Moondog House". Μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τις συναυλίες που διοργάνωνε, άπλωσε την φήμη του Rock & Roll. Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ο "νονός" της λέξης "Rock & Roll". Η καριέρα του άρχισε να φθίνει όταν κατηγορήθηκε πως "τα έπαιρνε" από τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες, για να παίζει τους δίσκους τους στο ραδιόφωνο (payola scandal). Είχε επίσης κατοχυρώσει πολλά τραγούδια στο όνομα του για να εισπράττει πνευματικά δικαιώματα.
1955 Ο Βρετανός μουσικός Paul Simonon (Paul Gustave Simonon), μπασίστας των The Clash, γεννήθηκε στο Μπρίξτον του Λονδίνου. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1976 και παρέμεινε ενεργό μέλος τους για μία περίπου δεκαετία. Το 2010 συνεργάστηκε με τον Damon Albarn και τους Gorillaz για το άλμπουμ "Plastic Beach". Επίσης συμμετέχει στο σχήμα στις live εμφανίσεις ως μπασίστας.

Αθλητισμός 16/12
16/12 Στις 11 Ιουνίου 1955 συνέβη το χειρότερο δυστύχημα σε αγώνες αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια των «24 Ωρών του Λε Μαν». 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

16/12 Η κύρια ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη, σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1960, με διοργανώτρια την UEFA


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *