Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: «Ετοιμαστείτε για εκλογές»

Το πήραν απόφαση στο Μέγαρο Μαξίμου ότι τα «κουκιά» δεν βγαίνουν και Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εκλεγεί ούτε με την τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου που χρειάζονται 180 ψήφοι. Γιατί απλούστατα οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν για να πουν το «ναι».

Οι προβλέψεις πολιτικών αναλυτών που τις έχει αποδεχτεί πλέον και το επιτελείο Σαμαρά είναι: 162-165 «ναι» στην πρώτη ψηφοφορία αύριο, Τετάρτη (17/12/2014), το ίδιο περίπου αποτέλεσμα και στη δεύτερη και γύρω στα 170-172 στην τρίτη.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αναφέρουν ότι χθες βράδυ σε μία πολύ κλειστή σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός «άναψε» το πράσινο φως για την προετοιμασία της ΝΔ για πρόωρες εκλογές μέσα στον Ιανουάριο.

Και από σήμερα το πρωί (16/12/2014) άρχισαν στα γραφεία της Λ. Συγγρού οι πρώτοι σχεδιασμοί για τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές και παράλληλα ξεκίνησε το πρώτο «κοσκίνισμα» των υποψηφίων που θα μπουν στα ψηφοδέλτια.

Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου 48ωρου δείχνουν μία μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρουσιάζουν πολύ δύσκολη την αυτοδυναμία οποιοδήποτε κόμματος και οι υπολογισμοί στο επιτελείο της ΝΔ για μία μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ δημιουργούν ελπίδες για μία οριακή πλειοψηφία 151-152 εδρών στον Σαμαρά.

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη να εμφανίζεται από τώρα «στυλοβάτης» μιας τέτοιας συγκυβέρνησης με το «Ποτάμι» του, Σαμαράς και Βενιζέλος ευελπιστούν σε μία θετική τελικά έκβαση των πρόωρων εκλογών που μπορεί να δώσει μία νέα κυβέρνηση των «τριών» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ). Με δεδομένο όμως ότι σε περιόδους έντονης προεκλογικής πόλωσης και σύγκρουσης μεταξύ των δύο διεκδικητών της εξουσίας, πάντα τα μικρά κόμματα συνθλίβονται και χάνουν ψήφους που επιστρέφουν στα «μαντριά» των δύο μεγάλων κομμάτων, το «Ποτάμι» ήδη εμφανίζει μείωση ποσοστών από ότι προ διμήνου και κυρίως πάσχει στην επαρχία όπου δεν ξεπερνάει το 3,5 με 4% των ψήφων, κυρίως λόγω έλλειψης δοκιμασμένων πολιτικών στελεχών.

Και αυτό είναι που κυρίως φοβόνται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι ο υποψήφιος «στυλοβάτης» μίας συγκυβέρνησής τους, μέχρι την ημέρα των εκλογών θα έχει χάσει και άλλους ψηφοφόρους οπότε δεν μπορεί και να υπολογίζεται σοβαρά για να στηρίξει μία συγκυβέρνηση με τον μικρό αριθμό βουλευτών που θα διαθέτει.



πηγη:Newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *