Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Πέλλας επισκέφτηκε σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού για την Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους Βασίλη Βασιλειάδη, Πέτρο Ζέρζη, Μαρία Τσαντάκη-Ζωγράφου και Μαρία Καράμπελα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα ήταν η Έδεσσα, όπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προήδρευσε σε σύσκεψη στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής ενότητας και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας για να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής από τις πρόσφατες πλημμύρες. Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο, με τον οποίο συζήτησε το μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, με αφορμή τις καταστροφές που συνέβησαν στην περιοχή λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές περαιτέρω τουριστικής αξιοποίησης των λουτρών Λουτρακίου (Πόζαρ) της Αριδαίας.

Ακολούθως, ο κ. Τζιτζικώστας περιηγήθηκε στην αγορά της Έδεσσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, επαγγελματίες και καταστηματάρχες, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εμπορική κίνηση εν όψει των Χριστουγέννων, αλλά και για τα προβλήματα του κλάδου λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν η Σκύδρα, όπου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, με αφορμή τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη η περιοχή από τις πρόσφατες πλημμύρες. Η κ. Ιγνατιάδου ενημέρωσε τον κ. Τζιτζικώστα σχετικά με το αίτημα του Δήμου για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η Σκύδρα είχε τις μεγαλύτερες καταστροφές από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαΐτζίδης, ο οποίος έθεσε στον κ. Τζιτζικώστα την ανάγκη εξυγίανσης του Λουδία, που είναι αλληλένδετη με την εξυγίανση της Τάφρου 66 για την αντιπλημμυρική θωράκιση Πέλλας και Ημαθίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη επιτόπου στο χώρο της Τάφρου 66, στο σημείο των καταστροφών, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες της Π.Ε. Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη και της Π.Ε. Ημαθίας Κ. Καλαΐτζίδη, τη Δήμαρχο Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου και κλιμάκιο των υπηρεσιών της Π.Κ.Μ., προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών και την προστασία του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

«Στη σημερινή μου επίσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ διεξοδικά από όλους τους φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Πέλλας, με έμφαση στις ζημιές που υπέστησαν αρκετές περιοχές του νομού από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε άμεση συνεργασία και συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και έχουμε ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των αγροτών και των κατοίκων που επλήγησαν.

Επίσης, έχουμε προβεί στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την κήρυξη των Δήμων Σκύδρας, Πέλλας και Αλμωπίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπισαν από τις πλημμύρες.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα. Παρά τις σοβαρότατες περικοπές σε πόρους και σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε υποστεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας ολοκληρώνουν την καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αλμωπίας, συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000 ευρώ, με σκοπό την θωράκιση των παρακείμενων περιοχών από έντονα καιρικά φαινόμενα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ υπενθύμισε την πρόσφατη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τον οποίο έλαβε τη δέσμευση για την ενίσχυση των κονδυλίων για την αντιπλημμυρική προστασία και των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Π.Κ.Μ.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν τα Γιαννιτσά, όπου περιηγήθηκε στην αγορά της πόλης. Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής στην Παραλίμνη Γιαννιτσών, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του ιδρύματος και ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα του φορέα, καθώς και για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας όχι μόνο σε περιφερειακό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *