Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πυρετός "λούζει" τους κτηνοτρόφους για το θέμα του βοσκοτοπου

Μετά τα προβλήματα της εξισωτικής αποζημίωσης που δυστυχώς παρέμειναν άλυτα για αρκετούς κτηνοτρόφους, καθώς οι κτηνοτρόφοι είδαν φέτος τους λογαριασμούς τους να ξεφουσκώνουν, ένα ακόμη πρόβλημα ήρθε να προστεθεί αυτό του βοσκότοπου.

Ακόμη δεν έχει λυθεί σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους το πρόβλημα με το βοσκότοπο ενώ σύμφωνα με όσα ισχύουν οι κτηνοτρόφοι απειλούνται να χάσουν χρήματα από την μείωση των βοσκήσιμων εκτάσεων. Αν και οι Δήμοι έκαναν σωστά την δουλεία τους «σκόνταψε» το σύστημα, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμοι βοσκότοποι να σημειώνουν μείωση, ενώ φέτος κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχουν δασικές εκτάσεις ενώ πριν ένα χρόνο δεν υπήρχαν.

Η έλλειψη βοσκότοπων έχει κάνει αρκετούς κτηνοτρόφους να χάσουν τον ύπνο τους καθώς γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που μειωθεί η βοσκήσιμη έκταση τότε απειλούνται με μείωση στις αποζημιώσεις τους, κάτι που αυτόματα θα σημάνει και το τέλος των νέων κτηνοτρόφων που θέλουν να συνεχίσουν την άσκηση του επαγγέλματος.

Χωρίς όμως βοσκότοπο, οι κτηνοτρόφοι δεν θα χάσουν μόνο χρήματα από τις αποζημιώσεις τους, αλλά θα ξοδέψουν και ακόμη περισσότερα προκειμένου να αγοράσουν ζωοτροφές για τα ζώα τους, πράγμα το οποίο θα εκτοξεύσει τα έξοδα τους και θα κάνει την ήδη δύσκολη ζωή τους ακόμη δυσκολότερη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πολλά είναι βεβαίως και τα ερωτήματα τα οποία υποβάλλουν οι κτηνοτρόφοι, όπως: θα διορθωθούν τα λάθη με τους βοσκότοπους, τι θα γίνει με τον ορεινό κτηνοτρόφο, τι θα εισπράττει μετά την αναθεώρηση, πόσα στρέμματα θα χρειάζονται προκειμένου να ενεργοποιηθεί 1 ζωική μονάδα, πόσα εκτάρια υπάρχουν για ενεργοποίηση δικαιωμάτων, αρκούν ή όχι, τον ορισμό δάσους-βοσκότοπου ποιος τον εφηύρε;

Σύσσωμος ο κτηνοτροφικός πληθυσμός θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, προκειμένου το πρόβλημα του βοσκότοπου να λυθεί τώρα έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα από την Ευρωπαϊκή ενίσχυση για τον κλάδο της Ελληνικής κτηνοτροφίας και τις οικογένειες των Ελλήνων κτηνοτρόφων.
 


πηγη: εφημερίδα ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *