Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Διαλύθηκε η Βουλή και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 16/2/1964 (Σαν σήμερα 30/12)

1993: η Πολωνία και το Βέλγιο προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που αποφάσισαν να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις με το κράτος των Σκοπίων.


1973: στις ΗΠΑ, οι μεγαλύτερες εταιρίες πετραλειοειδών ανακοίνωσαν σημαντικές αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, λόγω της επικείμενης μείωσης του αριθμού των πρατηρίων σε όλη τη χώρα.

1963: με εισήγηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου διαλύθηκε η Βουλή και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 16/2/1964. Η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ανατέθηκε στον Ιωάννη Παρασκευόπουλο.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 30/12
1998Ο Αμερικανός τραγουδιστής του R&B συγκροτήματος The DriftersJohnny Moore (John Darrel Moore 1934-1998) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών σε νοσοκομείο του Λονδίνου στη Μεγάλη Βρετανία από αναπνευστική ανεπάρκεια. Πήρε την θέση του βασικού τραγουδιστή όταν απεβίωσε ο Rudy Lewis το 1964. Μια από τις μεγάλες του επιτυχίες, το τραγούδι  "Under The Boardwalk".

1957Ενώ το "Christmas Album" του Elvis Presley βρίσκεται στην πρώτη θέση των Αμερικάνικων charts, αρκετοί DJs αρνούνται να αναμεταδώσουν κάλαντα σε Rock 'n' Roll εκτελέσεις. Το άλμπουμ θα παραμείνει στα charts για πολλές εβδομάδες και θα γίνει εννέα φορές πλατινένιο.

1970Ο Paul McCartney καταθέτει μήνυση κατά των υπολοίπων μελών των The Beatles για την λύση της συνεργασίας τους. Η πράξη αυτή πικραίνει περισσότερο τον John Lennon. Επίσημα η διάλυση θα έρθει το 1974.

Αθλητισμός 30/12
30/12/2007Πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών ο Θέμης Χολέβας, μέλος μαζί με τους Μανιά, Παπαδήμα, Στεφανίδη και Ρουμπάνη, της πεντάδας του Πανελληνίου, που κατέκτησε αήττητος το 1953 το Πρωτάθλημα Μπάσκετ 

30/12/1997Διεξάγεται στο Τελ Αβίβ το 2ο Eurostars. Η ομάδα της Ανατολής με τους Karnisovas, Οικονόμου, Radja, Scott και προπονητή τον Dusan Ivkovic, κερδίζει την ομάδα της Δύσης με 129-107. Ο Arturas Karnisovas ανακηρύσσεται MVP της διοργάνωσης

 30/12/1996Διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο Eurostars (το Ευρωπαϊκό All-Star Game). Από την Ελλάδα αγωνίζονται για την ομάδα της Ανατολής οι Παναγιώτης Φασούλας, Γιώργος Σιγάλας, David Rivers, Νίκος Οικονόμου και Yurij Zdovc. Ο Dusan Ivkovic ορίζεται από τη FIBA να κοουτσάρει την ομάδα της Ανατολής 

30/12/1979Ο Ηρακλής συντρίβει τον ΠαναθηναΙκό με 6-0 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης με σκόρερ τους Χατζηπαναγή, Χατζηελευθερίου, Γκέσιο, Καλαμπάκα, Παπαιωάννου και Βούλγαρη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ήττα των πρασίνων στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *