Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τι λένε τα κιλά σου για την υγεία σου;

Νομίζεις ότι η περιφέρειά σου παραείναι μεγάλη ή μισείς τους χοντρούς αστραγάλους σου; Δυστυχώς, υπάρχει λόγος που συγκεντρώνεις το λίπος στα σημεία που δεν θέλεις, όμως μπορείς εύκολα να το ξεφορτωθείς αν μάθεις σε τι οφείλεται!


Στήθος
Πήρες όγκο εκεί ακριβώς εκεί που το θέλει κάθε γυναίκα. Μη βιαστείς να χαρείς όμως. Αν ξαφνικά ανέβηκες ένα νούμερο στο σουτιέν, τότε κατά πάσα πιθανότητα περιμένεις περίοδο, αφού η κατακράτηση υγρών κάνει το στήθος να φαίνεται μεγαλύτερο. Αν, παρ' όλα αυτά, ο οργανισμός σου έχει την τάση να αποθηκεύει λίπος στο στήθος, τότε ή πίνεις ή καπνίζεις πολύ. Μη σου κάνει μάλιστα εντύπωση αν παρατηρήσεις και ίχνη κυτταρίτιδας σε αυτό, ένδειξη ότι η λειτουργία του συκωτιού μπλοκάρεται από τις τοξίνες.
Ξεφορτώσου το: Περιορίζοντας το αλκοόλ και τα τσιγάρα, φυσικά. Να θυμάσαι ότι όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα οινοπνεύματος έχει ένα ποτό, τόσο περισσότερο επιβραδύνει το μεταβολισμό σου, γι' αυτό στις εξόδους σου προτίμησε αλκοολούχα ποτά με χαμηλό ποσοστό οινοπνεύματος.

Αστράγαλοι
Μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο εμφανισιακά, ιδιαίτερα μάλιστα αν τα πόδια σου είναι αδύνατα, όμως δεν είναι και τραγικό. Οι φουσκωμένοι αστράγαλοι οφείλονται συνήθως σε κατακράτηση υγρών, είτε λόγω περιόδου είτε λόγω διατροφής, όμως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να είναι αποτέλεσμα αποθήκευσης λίπους. Για να τσεκάρεις τι από τα δύο συμβαίνει, πίεσε απαλά με τον αντίχειρά σου το δέρμα. Αν αυτό πεταχτεί προς τα έξω, είναι λίπος, αν δημιουργηθεί βαθούλωμα, είναι κατακράτηση. Το επίμονο πρήξιμο των αστραγάλων μπορεί επίσης να οφείλεται σε καρδιοπάθεια, προβλήματα στο συκώτι ή τα νεφρά, ακόμη και σε θρόμβωση.
Ξεφορτώσου το: Σε περίπτωση κατακράτησης, ένα ποτήρι τσάι πικραλίδας δύο φορές την ημέρα θα διώξει κάθε ίχνος περιττού νερού από πάνω σου, ενώ σε περίπτωση λίπους η άσκηση είναι μονόδρομος. Στάσου ξυπόλητη με τις πατούσες σου να εφάπτονται στο πάτωμα και στη συνέχεια ανασήκωσε τις φτέρνες σου μέχρι να βρεθείς να ισορροπείς στις άκρες των δαχτύλων σου. Αφού επιστρέψεις στην αρχική σου θέση, επαναλαμβάνεις την άσκηση.

Μπράτσα
Ακόμη κι αν τρέφεσαι και γυμνάζεσαι σωστά, το έξτρα λίπος στα μπράτσα (ξέρεις, αυτό που δηλώνει «παρόν» κάθε φορά που πας να ρίξεις αλάτι στο πιάτο σου) δεν μπορείς να το αποφύγεις. Κι αυτό γιατί, εν μέρει, φταίνε τα γονίδιά σου και, εν μέρει, η έλλειψη άσκησης στη συγκεκριμένη προβληματική περιοχή.
β Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσες θέλουν να χάσουν κιλά είναι ότι μαζί με τα «κακά» λιπαρά στερούνται και τα "καλά", με αποτέλεσμα το "κακό" λίπος να μη βρίσκει αντίπαλο την ώρα που πάει να εγκατασταθεί στο σώμα. Κυνήγησε επομένως τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ω-3, όπως ο τόνος και ο σολομός, και άρχισε να γυμνάζεις τρικεφάλους (οι μύες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του μπράτσου) παίρνοντας για βαράκια δύο μπουκάλια αναψυκτικού των 750ml.


ΠΗΓΗ: queen

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *