Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πεθαίνει ο Τέλι Σαββάλας (Σαν σήμερα 22/1)

1905στη Ρωσία, η ειρηνική πορεία προς την Αγία Πετρούπολη 100.000 εργατών και των οικογενειών τους για να ζητήσουν από τον τσάρο Νικόλαο Β’ καλύτερες συνθήκες εργασίας, κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή με το στρατό. Κατά τα γεγονότα της
“Ματωμένης Κυριακής” σκοτώθηκαν πάνω από 500 και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν.

1924στη Βρετανία, το Εργατικό Κόμμα πέτυχε μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Πρώτος πρωθυπουργός της χώρας από το Κόμμα των Εργατικών έγινε ο Τζέιμς Ράμσεϊ ΜακΝτόναλντ.

1938 Η Ελλάδα νικά την Παλαιστίνη με 3-1 στο Τελ Αβίβ, με δύο γκολ του Κλεάνθη Βικελίδη κι ένα του Αντώνη Μηγιάκη. Είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 22/1
1931
Ο Αμερικανός R&B/Soul τραγουδιστής και τραγουδοποιός Sam Cooke (Samuel Cook 1931-1964) γεννήθηκε στην πόλη Clarksdale του Μισισίπι. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της soul μουσικής και άνοιξε τον δρόμο για πολλούς καλλιτέχνες όπως Aretha Franklin, Bobby Womack, Stevie Wonder, Marvin Gaye κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του τα “You Send Me” και “A Change Is Gonna Come”, “Wonderful World” κ.α.

1960
Ο Αυστραλός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Michael Hutchence(Michael Kelland John Hutchence 1960-1997) γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας. Η πρώτη του επαγγελματική επαφή με το τραγούδι ήταν σε ηλικία οχτώ ετών όταν συμμετείχε σε διαφημιστικό σποτ ενός καταστήματος παιχνιδιών. Υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος INXS και γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίας ’80 και ’90, με τραγούδια όπως τα “New Sensation”, “Need You Tonight”, “Never Tear Us Apart”, “Mystify”, “Suicide Blonde” κ.α. Ήταν συνδημιουργός σχεδόν σε όλα τα τραγούδια του συγκροτήματος. Μαζί με το συγκρότημα είχε κερδίσει επτά ARIA Awards, πέντε MTV Video Music Awards και είχε προταθεί δύο φορές για βραβείο Grammy. Το 1991 οι INXS τιμήθηκαν με το Brit Award, “Best International Group”. Αυτοκτόνησε στις 22 Νοεμβρίου 1997. Ήταν 37 ετών.

Αθλητισμός 22/1
22/1/2008    Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ από το 1997, και γιος του Σάββα Θεοδωρίδη, τέως τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αναλαμβάνει γενικός σύμβουλος του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί ως Διευθυντής Ομοσπονδιών

22/1/2000    Πεθαίνει στο Παρίσι σε ηλικία 83 ετών ο Νίκος Κουτσαλέξης, μέλος της πρώτης στα χρονικά Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Με την ομάδα του Πανελληνίου αναδείχθηκε 3 φορές πρωταθλητής Ελλάδος (1937, 1939, 1940)

22/1/2000    Η αθλήτρια του Πανελληνίου Πόπη Ουζούνη γίνεται η πρώτη Ελληνίδα σφαιροβόλος που σπάει το φράγμα των 19 μέτρων με 19.03, βελτιώνοντας την δική της επίδοση (18.12μ) από τις 26/1/1997

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *