Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ψάρεψαν στα 700 μέτρα βάθος "προϊστορικό" καρχαρία με 300 δόντια

Δεν πίστευαν τι ήταν αυτό που έπιασαν στα δίχτυα τους ψαράδες στην Βικτώρια της Αυστραλίας. Επρόκειτο για ένα σπάνιο είδος προϊστορικού καρχαρία που εκτιμάται ότι ζει στην Γη εδώ και 80 εκατομμύρια χρόνια.

Με χρώμα σκούρο καφέ, μήκος σχεδόν δύο μέτρα και πραγματικά τρομακτικά σαγόνια, ο καρχαρίας είναι πραγματικά τρομακτικός! Ακόμα περισσότερο καθώς διαθέτει 300 κοφτερά δόντια, σε 25 σειρές μάλιστα, τα οποία και του επιτρέπουν να καταπίνει ολόκληρο το θήραμά του μεμιάς.



Το είδος αυτό του καρχαρία είναι γνωστό και ως «ζωντανό απολίθωμα», καθώς υπολογίζεται πως βρίσκεται στη γη εδώ και 80 εκατομμύρια χρόνια. Θεωρείται μάλιστα ένα από τα μόλις δύο είδη που εξακολουθούν να υπάρχουν στον πλανήτη από την περίοδο εκείνη.





Αν και συνήθως συναντάται σε βάθη άνω των 1.500 μέτρων, οι ψαράδες το έπιασαν στα 700 μέτρα.
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: defencenet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *