Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις εκλογές τις Κυριακής

Με εντατικούς ρυθμούς και σε πλήρη ετοιμότητα τις τελευταίες βδομάδες, λειτουργεί ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την άρτια προετοιμασία
και διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιανουαρίου 2015. 

Για πρώτη φορά η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός νέου πληροφοριακού συστήματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση σύνδεση και συνεργασία με το αντίστοιχο σύστημα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τα επιμέρους αποτελέσματα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι άμεσα διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα της Π.Κ.Μ. www.pkm.gov.gr.

«Για άλλη μία φορά, το προσωπικό και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εργαστήκαμε και συνεργαστήκαμε αρμονικά με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία την τόσο σημαντική εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καινοτομεί και σε αυτές τις εκλογές. Το πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική μετάδοση των αποτελεσμάτων, που οι υπηρεσίες μας ανέπτυξαν, θα συνδέεται με το αντίστοιχο σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών και για πρώτη φορά ενσωματώνουμε αυτόματα τα αποτελέσματα υπέρ υποψηφίων ταυτόχρονα στο σύστημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι επιτυγχάνουμε την ελαχιστοποίηση του χρόνου ενσωμάτωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μας που δούλεψαν και δουλεύουν εντατικά και συντονισμένα προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα και να διευκολύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τους πολίτες όσο και τους πολιτικούς φορείς που συμμετέχουν στις εκλογές. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και εύχομαι σε όλους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Όπως επεσήμανε η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πόπη Μπαλλά, 1.648.179 εγγεγραμμένοι πολίτες στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε συνολικά 2.937 εκλογικά τμήματα και 38 Δήμους. Ήδη βρίσκεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1536 μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *