Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αυτοκτόνησαν στο καταφύγιό τους στο Βερολίνο ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν (Σαν σήμερα 30/4)

1954 καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ συγκλόνισε το χωριό Σοφάδες στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα και να τραυματιστούν 117.

1945 αυτοκτόνησαν στο καταφύγιό τους στο Βερολίνο ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν. Στο μεταξύ, ο Κόκκινος Στρατός κατέλαβε το Ράιχσταγκ κι άλλα κυβερνητικά κτίρια, ενώ οι Σύμμαχοι κατέλαβαν το Μόναχο και τα γαλλικά στρατεύματα εισχώρησαν στην Αυστρία.

1930 ιδρύθηκε το Μουσείο Μπενάκη στη γωνία της λεωφόρου Β. Σόφιας και της οδού Κουμπάρη, έπειτα από την αποδοχή της δωρεάς των κληρονόμων Εμμανουήλ Μπενάκη από το κράτος.








Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 30/4
1933 Ο Αμερικανός country μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Willie Nelson (Willie Hugh Nelson) γεννήθηκε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει κερδίσει επτά βραβεία Grammy, το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Legend Award και το 2000 με το Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Τέσσερα από τα ηχογραφήματα του τιμήθηκαν με το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame Award το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια ζωής και έχουν αποτελέσει σταθμό στην εξέλιξη της μουσικής. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως Johnny CashEmmylou HarrisDolly PartonSheryl CrowNorah Jones κ.α. Γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Always on My Mind", "To All the Girls I've Love Before", "Midnight Rider" κ.α.

1983 Ο Αμερικανός blues μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Muddy Waters (McKinley Morganfield 1915-1983) απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών στον ύπνο του στο σπίτι του στο Γουέστμοντ του Ιλινόις από καρδιακή ανεπάρκεια. Ο "πατέρας των chicago blues" όπως είναι γνωστός, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευση για πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες της rhythm and blues και rock 'n' roll μουσικής όπως οι Chuck BerryThe Rolling StonesJimi HendrixEric ClaptonBob DylanLed ZeppelinAC/DC κ.α. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Foundation Hall of Fame και το 1987 στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy και το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την rock 'n' roll, υπάρχουν τέσσερα τραγούδια του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Rollin' Stone", "Walkin' Blues", "I'm Your Hoochie Coochie Man", "Manish Boy", "Got My Mojo Working" κ.α.


Αθλητισμός 30/4
30/4/2008 Ο Παναθηναϊκός κερδίζει την ΑΕΚ με 4-1 για τα play-offs του πρωταθλήματος SuperLeague. Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα που δίνει το τριφύλι στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που θα μετακομίσει στο ΟΑΚΑ εν αναμονή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό.

30/4/2006 Το ρεκόρ των 105 βαθμών στην ιστορία όλων των επαγγελματικών κατηγοριών που κατείχε από το 1998 η Sunderland σπάει από την Reading (106 βαθμοί) μετά τη νίκη της επί της QPR στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του βρεταννικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

30/4/2005 Πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο σκηνοθέτης των φιλμ “Κόκκινα Φανάρια”, “Κορίτσια στον Ήλιο”, κλπ. Το 1956 γύρισε το πρώτο του φιλμ με τίτλο “Οι Άσσοι του Γηπέδου” με πρωταγωνιστές τους διεθνείς ποδοσφαιριστές Ανδρέα Μουράτη, Κώστα Λινοξυλάκη, Στάθη Μανταλόζη, Λάκη Πετρόπουλο και Κώστα Πούλη. Το σενάριο της ταινίας ήταν του Ιάκωβου Καμπανέλλη και η μουσική του Αργύρη Κουνάδη


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *