Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μέσα σ΄ένα αντίξοο και δυσμενές περιβάλλον, όπου η κοινωνική αντοχή και συνοχή δέχονται ισχυρό κι ανελέητο καταιγισμό πιέσεων από τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και κρίση, έρχεται η Εργατική Πρωτομαγιά με τις αξίες και τα μηνύματά της να ενισχύσει και να εμψυχώσει τις δυνάμεις αυτές που αντιτάσσονται σθεναρά απέναντι στον επ΄απειλούμενο κοινωνικό, κι όχι μόνον, Αρμαγεδδώνα.

Εκφραστές του οποίου είναι όλοι εκείνοι οι ποικιλώνυμοι προαγωγοί ανόσιων πράξεων και συμφερόντων που πλουτίζουν και βολεύονται με τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την εξαθλίωση, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, τη διόγκωση της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας, τις απολύσεις και τους εκφοβισμούς.

Η κοινωνία μας, λοιπόν, καλείται, σήμερα, εμπνεόμενη από το διαχρονικά επίκαιρο πνεύμα και νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ν΄αντισταθεί και ν΄ανατρέψει λογικές και πολιτικές αντίθετες με το δικαίωμα στις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ζωής για κάθε πολίτη και εργαζόμενο.

Το κράτος οφείλει να προστατέψει τις κοινωνικές κι εργασιακές σχέσεις, και μέσα από δημοκρατικές συνεννοήσεις και συναινέσεις, να προχωρήσει στην υλοποίηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε η χώρα κι ο τόπος μας να ενταχθούν στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης, της αμοιβαιότητας και του αλτρουισμού.

Και, φυσικά, εδώ ο ρόλος και η συμμετοχή των Δήμων είναι απαραίτητη και σημαντική.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αφουγκραζόμενη τους παλμούς της καρδιάς των αδύναμων συμπολιτών μας στέκεται αρωγός και προσφέρει ελπίδα και καταφύγιο μέσα από τα κοινωνικά της προγράμματα, τις δράσεις και τιςδομές,

Όμως, για να επιτευχθούν τα παραπάνω με συνέπεια και υπευθυνότητα, θα πρέπει η πολιτεία να την εμπιστευθεί και να μην την αφαιμάζει θεσμικά και οικονομικά.

Τιμάμε, λοιπόν, την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες της. Εμπνεόμαστε από τα οράματα και τους αγώνες τους.

Δηλώνουμε και διατρανώνουμε την πίστη και την αφοσίωσή μας στις οικουμενικές αρχές κι αξίες ενός κόσμου βασισμένου στο δίκαιο, την ισότητα, την ανιδιοτέλεια και την ανθρωπιά. 



Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *