Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ψήφισμα Δήμου Πέλλας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Με την υπ.αριθ.132 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας κατά την συνεδρίαση του στις 27/4/2015 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα που αφορά την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα των Φορέων του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αιφνιδιαστική την απόφαση της Κυβέρνησης να προβεί στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα και την κρισιμότητα των ημερών και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε με πράξεις ευθύνης, αρκεί η Κυβέρνηση να αποσύρει ή να τροποποιήσει άμεσα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κατόπιν να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος προκειμένου να εξευρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

-Καταγγέλλουμε την μεθόδευση της Κυβέρνησης με την οποία τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των Δήμων καθώς και η δυνατότητα να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις λειτουργίες τους.

-Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αμφισβητείται η ανεξαρτησία και η οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α και ανατρέπεται ο προγραμματισμός των Δήμων για έργα αλλά ακόμη και για την αντιμετώπιση των καθημερινών τους αναγκών.

-Η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων είναι μια πράξη αποσπασματικού χαρακτήρα που δεν λύνει με μόνιμο τρόπο την κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα. Αντίθετα δημιουργεί ανησυχία, ασφυξία και αδιέξοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης συνέβαλε τα μέγιστα στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

-Συντασσόμαστε με την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. και δεν θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι την σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε στις 7 Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πέλλας
Χρήστος Πασσαλής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *