Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Επίσκεψη Ελλήνων ομογενών μαθητών από την Αυστραλία στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υποδέχθηκε χθες (21/4) δεκαπέντε περίπου Έλληνες ομογενείς μαθητές από την Αυστραλία, συνοδευόμενους από καθηγητές και γονείς τους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μαθητές της δευτέρας και της τρίτης λυκείου του ελληνο-ορθόδοξου κολλεγίου του Αγίου Γεώργιου της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία. Το κολλέγιο αριθμεί περίπου 600 μαθητές δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου. 

Ο κ. Θεοδωρίδης παρουσίασε στους μαθητές και συνοδούς την ανθρωπογεωγραφία της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην μακραίωνη ιστορία της και τον σύγχρονο οικονομικό και πολιτιστικό της ρόλο. Αναφέρθηκε στην κεντρική και περιφερειακή διοίκηση και αυτοδιοίκηση της Ελλάδας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της οικονομικής ύφεσης που ξέσπασε, αλλά και την προοπτική και ελπίδα που δημιουργείται μέσα από την αξιοποίηση των σχέσεων με την ελληνική ομογένεια. 

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας όπου εντυπωσιάστηκαν από τα αρχαιολογικά ευρήματα και την σύγχρονη εποπτική παρουσίασή τους, συνέχισαν την περιήγησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενώ τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφτούν και άλλους τουριστικούς και πολιτιστικούς χώρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *