Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος

Στην ούτως ή άλλως δεινή οικονομική, κι όχι μόνον, κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και βιώνουν καθημερινά οι Δήμοι της Χώρας μας, έρχεται να προστεθεί ξαφνικά κι απροκάλυπτα η απόφαση της κεντρικής διοίκησης να υποχρεώσει τους Ο.Τ.Α. να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα Ελλάδας.

Είμαστε αντίθετοι με την παραπάνω ενέργεια και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να προηγηθεί εγκαίρως σχετική ενημέρωση και να ακολουθήσει ο απαιτούμενος διάλογος.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνεργασίας και συνοχής και θα συνεχίζει να πράττει το ίδιο.

Η αυτοδιοίκηση παλεύει κι αγωνίζεται με χρηστή διοίκηση και εξορθολογισμό των οικονομικών της, ν΄ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια και τιμιότητα στο θεσμικό της ρόλο, δυστυχώς, μ΄ελάχιστους πόρους και υποστελεχωμένες δομές. 

Πλην, όμως, οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί αρμοδίως δεν είναι ικανοποιητικές και μάλιστα ο τρόπος χειρισμού του θέματος δεν αρμόζει απέναντι σ΄έναν πυλώνα της δημοκρατίας, όπως έχει χαρακτηριστεί η τοπική αυτοδιοίκηση.

Επιτέλους, το κράτος ας αναζητήσει πόρους κι από άλλες πηγές.

Ταυτιζόμαστε, λοιπόν, μέχρι νεοτέρας, με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των συλλογικών μας οργάνων. Ζητάμε την απόσυρση της προωθούμενης Π.Ν.Π. και δηλώνουμε ότι μέχρι τη συζήτηση του θέματος στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε, στη Χαλκιδική, 7 – 9 Μαΐου τ.ε., δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην μεταφορά των ταμειακών μας αποθεμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδας. 


Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *