Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Το ialmopia βλέπει Game of Thrones: Τι είδαμε στο 2ο επεισόδιο της 5ης σεζόν

Συνέχεια στα reviews του Game of Thrones, με το 2ο επεισόδιο της 5ης σεζόν, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πρεμιέρα, που σημείωσε υψηλότατη θεαματικότητα παγκοσμίως. Η έξυπνη
κίνηση των συντελεστών, να διαφοροποιήσουν τη σειρά από το storyline των βιβλίων φαίνεται πως έχει κάνει τη διαφορά, καθώς οι (αμέτρητοι) αναγνώστες των βιβλίων βρίσκουν μπροστά τους ιστορίες και γεγονότα που δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στα γραπτά του George RR Martin.



ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ 5ης ΣΕΖΟΝ



Braavos

Το επεισόδιο ξεκινά με μια εκ των αγαπημένων ηρωίδων του κοινού, την Arya Stark. Η νεαρή αρχόντισσα, έχοντας εγκαταλείψει το Westeros, φτάνει με ένα πλοίο στο Braavos, πέρα από τη Στενή Θάλασσα. Εκεί, προσπαθεί να εισέλθει στο περίφημο House of the Black and White, αλλά ένας γέροντας της αρνείται την είσοδο. Μετά από μια σύντομη περιπλάνηση στα στενά της πόλης, η Arya συναντά ξανά τον γέροντα, που στην πραγματικότητα όμως είναι ο ‘’παλίοφιλός’’ της, Jaqen H’ghar. Ο μυστηριώδης H’ghar εξηγεί στην Arya, πως αν θέλει να μπει και αυτή στην Ομάδα των Δολοφόνων, θα πρέπει να σταματήσει να είναι μια Stark, και να γίνει ‘’Κανένας’’!



The Vale

Η Brienne και ο Poderick καταλύουν σε ένα χάνι, στο οποίο συναντούν τον Petyr Baelish και τη Sansa Stark, η οποία αρνείται να ακολουθήσει την πανύψηλη πολεμίστρια. Η επιμονή της Brienne επιφέρει μια σύγκρουση με τους ιππότες του Eyrie. Αφού ξεφεύγουν από τους ακολούθους του Baelish, η Brienne και ο Poderick ακολουθούν κρυφά την άμαξα της Sansa, καθώς η Πριγκίπισσα του Tarth θέλει να κρατήσει τον όρκο που έχει δώσει για να προστατέψει την μεγάλη κόρη της Catelyn Stark, θεωρώντας πως ο Littlefinger προφανώς και δεν είναι ο ασφαλέστερος ‘’φύλακάς’’ που μπορεί να έχει.



King’s Landing

Στην πρωτεύουσα, η Cersei δείχνει στο Jamie ένα πακέτο που έφτασε από το Dorne, του οποίου το περιεχόμενο αποδεικνύει πως η πριγκίπισσα Myrcella δεν είναι πια φιλοξενούμενη στο Νότο του Westeros, αλλά μάλλον όμηρος. Ο Jamie αποφασίζει να σώσει τη μικρή πριγκίπισσα, και εξασφαλίζει τη βοήθεια του γνωστού μας μισθοφόρου Bronn εκβιάζοντάς τον. Στο μεταξύ, η Cersei παρότι είναι απασχολημένη και με το ανθρωποκυνηγητό που έχει διατάξει εις βάρος του Tyrion, συγκαλεί το νέο Μικρό Συμβούλιο, όπου και παρουσιάζει το υποχείριό της Qyburn ως τον νέο Άρχοντα των Ψιθύρων. Στη συνέχεια, προσφέρει στον θείο της Kevan Lannister τον τίτλο του Άρχοντα του Πολέμου. Ο αδερφός του Tywin βλέπει πως η Βασίλισσα έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ένα Συμβούλιο όπου θα μπορεί να χειραγωγεί τα μέλη του, και αρνείται την πρότασή της.



Dorne

Σε αυτό το επεισόδιο έχουμε την πρώτη επαφή μας με το Dorne, καθώς γνωρίζουμε τον Πρίγκηπα Doran και την ‘’σκοτεινή’’ Ellaria Sand, στους ξακουστούς Water Gardens. Η σύντροφος του Oberyn κατηγορεί τον Doran πως κάθεται άπραγος παρά το θάνατο του αδερφού του από τους αιώνιους εχθρούς των Martells, τους Lannisters. Η Ellaria απειλεί να ξεκινήσει πόλεμο για να εκδικηθεί το θάνατο του Oberyn με τη βοήθεια των θυγατέρων του, των ‘’Sand Snakes’’. Μένει να δούμε την αντίδραση του Πρίγκηπα Doran στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.



Meereen

Στη Meereen, ο Daario Naharis χρησιμοποιεί τους έμπιστούς του για να συλλάβει ένα μέλος των ‘’Sons of the Harpy’’. Πριν προλάβει όμως να δικαστεί, ο αιχμάλωτος δολοφονείται από έναν πρώην σκλάβο, μέλος του συμβουλίου της Daenerys. Η Βασίλισσα διατάζει την εκτέλεση του δολοφόνου, προκαλώντας ξέσπασμα βίας στην πόλη, με τους πρώην σκλάβους να μην βλέπουν με καλό μάτι αυτή την απόφαση. Αργότερα, την Μητέρα των Δράκων επισκέπτεται ο...γιος της Drogon, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν πελώριο φοβερό δράκο. Γύρισε άραγε για να τη βοηθήσει ή απλά για να της θυμίσει ποια πραγματικά είναι;



Volantis

Ο Tyrion και ο Varys, βρίσκονται στο δρόμο για τη Meereen, που περνά από το Volantis. Ο Varys συνεχίζει την προσπάθεια να πείσει τον Tyrion να υποστηρίξει την επιστροφή μιας Targaryen στο θρόνο του Westeros. Βέβαια, ο αγαπημένος μας νάνος νοιάζεται προς το παρών πιο πολύ για το πως θα παραμείνει μεθυσμένος από το κρασί…



The Wall

Στο Τείχος, ο Stannis προτείνει στoν Jon Snow να γίνει ο Άρχοντας του Winterfell, παίρνοντας και το όνομα Stark. Όμως πριν πάρει την απόφασή του, βρίσκεται στην εκλογή του επόμενου Lord Commander, όπου ο καλός του φίλος Sam Tarly τον προτείνει ως υποψήφιο για την διοίκηση του Castle Black. O Master Aemon, με την καθοριστική ψήφο του, δίνει το ανώτατο αξίωμα του Τείχους στον Jon, ο οποίος γίνεται κι επίσημα ο ηγέτης των ανδρών που αποκαλεί αδέρφια του.




Το Game of Thrones βρίσκει πάντα τρόπους, ώστε η ιστορία να ξετυλίγεται μέσα από διαλόγους ανάμεσα σε ταλαντούχους ηθοποιούς - χαρακτήρες. Για παράδειγμα, στη 2η σεζόν είδαμε τον Tywin και την Arya - φέτος βλέπουμε τον λαμπερό Jamie με τον ‘’βρώμικο’’ Bronn, τους εκπληκτικούς διαλόγους μεταξύ Tyrion και Varys. Μια απολύτως επιτυχημένη συνταγή, για μια σειρά που συνδυάζει την υπερπαραγωγή του HBO με τις προσωπικές ιστορίες του κάθε χαρακτήρα, συνοδευόμενες από ατάκες που ‘’αποτυπώνονται’’ στο μυαλό του τηλεθεατή.

Όπως πάντα, περιμένουμε τη γνώμη σας για το επεισόδιο στα σχόλια! Ακόμη, δείτε στο παρακάτω video το trailer του 3ου επεισοδίου!



Επιμέλεια: Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *