Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Περιορισμένες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς ανακοίνωσε ο υπουργός Αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης για τα αποθεματικά των ΟΤΑ.

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους δημιούργησε επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη που έπρεπε να καλυφθεί άμεσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολεμήσει την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί γινόταν κατά κατάχρηση, εναντίον της πρόβλεψης του Συντάγματος και προκειμένου να ξεφύγει ένα κρίσιμο θέμα από την δυνατότητα της Βουλής να τοποθετηθεί.

"Κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν ισχύσει σήμερα" δηλώνει ο υπουργός και προσθέτει ότι "δεν υπάρχει διαφωνία στην ΚΟ της πλειοψηφίας που να αποτελεί τον κρυφό λόγο που προωθήθηκε η ΠΝΠ".

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει ότι "δεν πρόκειται για καταλήστευση των αποθεματικών όπως έγινε με το PSΙ και αυτό δείχνει την υποκρισία των ηγετών της αντιπολίτευσης που αντιδρούν σήμερα" και προσθέτει: "ούτε από πλευράς Συνταγματικής ή πολιτικής υπάρχει θέμα. Δεν είναι μέτρο οριστικής αφαίρεσης. Στην Ολλανδία υπάρχει από καιρό παρόμοιος νόμος".

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρεται στο νομοσχέδιο για το δημόσιο λέγοντας ότι υπάρχουν σε αυτό σημαντικές τομές για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και για την γενίκευση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο υπουργός αναφέρεται και στο θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο λέγοντας ότι θα γίνουν περιορισμένες προσλήψεις στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Εξηγεί δε ότι "οι προσλήψεις είναι δεσμευμένες από τις οικονομικές μας δυνατότητες, δεν αναγνωρίζουμε προηγούμενες δεσμεύσεις του μνημονίου". Αναφέρει ακόμη ότι θα προχωρήσει σε εκτεταμένη κινητικότητα σε εθελοντική βάση για να καλυφθούν τα κενά και οι ανάγκες της διοίκησης.news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *