Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

56 νέα κρούσματα, 5 νεκροί, 43 στο σύνολο

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 56 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.212, ενώ οι νεκροί είναι πλέον 43 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

72 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες και στο σύνολό τους, έχουν μέση ηλικία τα 65 έτη. Στην πλειοψηφία του έχουν υποκείμενο νόσημα. Στα ευχάριστα νέα, 5 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Οι νεκροί έχουν μέση ηλικία τα 71 έτη, οι 32 είναι άνδρες και οι 11 γυναίκες. Πάνω από το 90% από αυτούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή άνηκαν στην ευπαθή ομάδα άνω των 70 ετών.

Στο μεταξύ, ο λοιμωξιολόγος, ανέφερε ότι εγκρίθηκε πλέον η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Οσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.

Τσιόδρας: «Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς»

Κατά την αρχική του ενημέρωση, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, ανέφερε σχετικά με τα ερωτήματα που λαμβάνει για τη συνέχιση ή μη των εμβολιασμών: «Σχετικά με τη συνέχιση των εμβολιασμών, ο ΕΟΔΥ σε ομόφωνη απόφασή του, κατέληξε ότι η διακοπή του εμβολιασμού μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς ίσως αυξηθούν οι πανδημίες παγκοσμίως και το σύστημα υγείας να πιεστεί με μια νόσο στην οποία υπάρχει ήδη το εμβόλιο. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια με την Ιλαρά.

Συστήνεται ο εμβολιασμός ως τα 2 έτη χωρίς ενδοιασμό. Το ιδανικός είναι η χορήγηση πολυδυνάμων εμβολίων για να περιορίζονται οι επισκέψεις. Καλό είναι οι επαναληπτικές δόσεις στα μεγαλύτερα παιδιά να γίνει μετά το πέρας της πανδημίας».

Τσιόδρας: «Οπου εφαρμόζονται τα μέτρα, αποδίδουν»

Επίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με την πρόοδο της νόσου από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα υπογράμμισε: «Βλέπετε, όπου εφαρμόζονται τα μέτρα, αποδίδουν. Η πατρίδα μας παραμένει στο καλό σενάριο καθώς τα περιστατικά περιορίζονται. Είμαστε στη φάση του μετριασμού αυτή τη στιγμή με τη μείωσης της φυσικής επαφής στον κόσμο».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το πρωί της Δευτέρας οι νεκροί στην Ελλάδα έφτασαν τους 42. Πρόκειται για έναν 58χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη με υποκείμενα νοσήματα.

Παρακολουθήστε μέσα από το www.koronoios-live.gr, το νέο site του iefimerida.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
Γραφήματα με άμεση καταγραφή των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό.
Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών.
Μέτρα προστασίας από τον ιό και όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο νέο site koronoios-live.gr

 
 
Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *