Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ο Δήμος Σκύδρας ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση

Προετοιμάστηκε κι ολοκληρώθηκε μ΄επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση που υλοποίησε ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και δράσης για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την ευθύνη και το συντονισμό της αρμόδιας Αντιδημαρχίας μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, του ΚΕΠ Υγείας και σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Σκύδρας.

Η υλοποίησή του ολοκληρώθηκε σε δύο συνεχόμενες φάσεις: από την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 έως τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στη Σκύδρα (Δημαρχείο) κι από την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στην Καλή (Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας). Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε γυναίκες ηλικίας κυρίως πάνω από 45 ετών κι ο συνολικός αριθμός των γυναικών που εξετάστηκαν ήταν 402.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με αφορμή την ολοκλήρωση της παραπάνω δράσης επισημαίνει ότι η προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών αποτελεί τη σπουδαιότερη υποχρέωση της πολιτείας κι όλων μας. Ο Δήμος Σκύδρας εργάζεται στην κατεύθυνση αυτή στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων του με την υλοποίηση προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και προγραμμάτων ευαισθητοποίησης του πληθυσμού μας πάνω στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση της υλοποίησης του προγράμματος της δωρεάν προληπτικής εξέτασης για την οστεοπόρωση. Ανάλογες δράσεις θα υπάρξουν και στη συνέχεια.

Να ευχαριστήσω τις συμπολίτισσές μου για την ανταπόκρισή τους, την αρμόδια Αντιδήμαρχο Μαρία Γιακαμόζη, την προϊσταμένη Χαρούλα Γραμματοπούλου κι όλα τα στελέχη μας που εργάστηκαν για το πρόγραμμα. Ευχαριστώ, επίσης, θερμά το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής της Υγείας για τη συνεργασία μας και τα μέσα ενημέρωσης για τη διάχυση της αντίστοιχης ενημέρωσης του πληθυσμού μας.

Μιας κι αναφερόμαστε σε μέτρα και προγράμματα πρόληψης της υγείας θέλω να τονίσω ότι η μέχρι τώρα επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης και της διασποράς της έχει εκλείψει. Ειδικά, τώρα το καλοκαίρι, που βρισκόμαστε πολλές ώρες έξω από το σπίτι και με τις πολλές συναναστροφές, θα πρέπει να μη εφησυχάζουμε και να μη λησμονούμε ότι πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα πρόληψης κι ασφάλειας που μας συστήνουν οι αρμόδιοι διότι μόνον έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι θα παραμένουμε υγιείς κι ασφαλείς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *