Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κάθειρξη 20 ετών στον «κατ΄ επάγγελμα μιζαδόρο» Άκη

Του επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή. Χωρίς ελαφρυντικά (πλην Ζήγρα) και από 6 έως 16 χρόνια, οι ποινές στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, για την υπόθεση των «μιζών» για τα εξοπλιστικά.

Πακτωλούς χρημάτων εισέπραττε επί δεκαετία ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών στα εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι μίζες υπερβαίνουν τα 55 εκατ. ευρώ και του καταβάλλονταν επί μία δεκαετία.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως στο σκεπτικό της καταδικαστικής ετυμηγορίας αναφέρεται πως «αποδείχθηκε πλήρως η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τελέστηκε κατ” επάγγελμα».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσιοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:
Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών
Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας
Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη
Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών
Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης – Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς – Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης – Κάθειρξη 10 ετών
Ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.




Πηγή: efsyn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *