Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Καί ο Έρικ Καντονά είδε το success story στους δρόμους της Αθήνας!

Φαίνεται πως οι κυβερνώντες τούτο τον τόπο και όσοι διακριτικά ή μη τους σιγοντάρουν στην προπαγάνδα περί ανάπτυξης, δεν βλέπουν τα αυτονόητα. Μόλις χθες ο Γιάννης Στουρνάρας επαναλάμβανε τα περί πλεονάσματος, αρνούμενος να αποδεχθεί το αυτονόητο – ότι οι αριθμοί του δεν λένε την αλήθεια, και δήλωνε ευθαρσώς ότι ξέρει πως είναι να ζει κανείς με 500 ευρώ το μήνα. Μιλούσε μάλιστα για τους δείκτες της μακροοικονομίας οι οποίοι πάνε καλά, σαν αυτό να επηρεάζει τη ζωή των πολιτών και μάλιστα άμεσα. Η αλήθεια βεβαίως δεν είναι αυτή, όσο κι αν οι της κυβέρνησης επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Ο Ερίκ Καντονά, ο βετεράνος γάλλος ποδοσφαιριστής, με καριέρα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους, ταξίδεψε στην Αθήνα, για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και την διαχρονική τους διαμάχη. Στο πλαίσιο αυτό, παραχώρησε συνέντευξη στο Nouvel Observateur. Ο πρώην αστέρας των γηπέδων όμως δεν μίλησε μόνο για τους σκοπούς της επίσκεψής του. Προτίστως, επεσήμανε εκείνα τα οποία αντίκρισε κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα. Κι αυτά, κάθε άλλο παρά σχέση με το ποδόσφαιρο είχαν.

«Όταν διαβάζεις ότι ένας 74χρονος άνδρας αυτοκτόνησε επειδή δεν είχε να ταΐσει τα παιδιά του, προφανώς και αυτό σχετίζεται με την κρίση», λέει ο Καντονά και προσθέτει: «ειλικρινά, δεν πίστευα ότι θα είναι έτσι. Δεν περίμενα να διανύουμε έναν κεντρικό δρόμο στην Αθήνα και να βλέπω το 70% των καταστημάτων κλειστά. Κι όμως, αυτό συμβαίνει. Φυσικά και γνωρίζουμε τις δυσκολίες, φυσικά κι έχουμε πληροφόρηση, αλλά είναι διαφορετικό να το βλέπεις από κοντά».

«Στο ντοκιμαντέρ συναντώ κάποιους ηλικιωμένους σε ένα μπαρ. Μου λένε ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Όπως το να βρεις φαγητό για τα παιδιά σου, για παράδειγμα. Αυτή είναι η άποψη μεγάλου μέρους του πληθυσμού», προσθέτει ο βετεράνος γάλλος στράικερ.

Προφανώς ο Ερίκ Καντοντά δεν είδε την ανάπτυξη του Αντώνη Σαμαρά…

πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *