Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η Ελλάδα τρίτη στη φτώχεια στην Ε.Ε. - Ψηλότερα μόνο Βουλγαρία και Ρουμανία

Τρίτη είναι πλέον η Ελλάδα, στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στο ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο ορίζεται στο 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. 

 Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ποσοστό των Ελλήνων που πληρούσε ένα από τα κοινοτικά κριτήρια για τον κίνδυνο φτώχειας ανήλθε το 2011 στο 31%, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 24,3%. 

Aυτά τα κριτήρια είναι το ύψος του εισοδήματος, η έλλειψη ορισμένων βασικών μέσων διαβίωσης και η υψηλή ανεργία. 

 Ψηλότερα από την Ελλάδα είναι μόνο η Βουλγαρία με 49,1% και η Ρουμανία με 40,3%. Τα μικρότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ολλανδία με 15,7%, το Λουξεμβούργο με 16,8%, την Αυστρία με 16,9%, τη Φινλανδία με 17,2%, τη Γερμανία με 19,9% και τη Γαλλία με 19,3%. 



Πηγή: LiFo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *