Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δέκα αναπάντεχες συνέπειες του «shutdown» - Οι κατσίκες επιστρέφουν στη φάρμα τους...

Οι συνέπειες της κυβερνητικής παράλυσης που οδηγεί σε υποχρεωτική αργία εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανούς υπαλλήλους έχουν γίνει λίγο έως πολύ γνωστές: από το κλείσιμο μουσείων και εθνικών πάρκων, μέχρι το κλείσιμο των περισσότερων υπηρεσιών της NASA. Το λουκέτο στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχει, όμως, και άλλες συνέπειες, λιγότερο αναμενόμενες...


Ο γάμος αναβάλλεται

Το κλείσιμο εθνικών πάρκων στις ΗΠΑ απογοήτευσε όχι μόνο τους τουρίστες, αλλά και κάποιους μελλόνυμφους, οι οποίοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους σε τέτοιους χώρους. Τα ζευγάρια αναγκάστηκαν να βρουν λύση κυριολεκτικά «εν μία νυκτί» προκειμένου να μην αναβάλλουν το μυστήριο και να μην απογοητεύσουν τους καλεσμένους τους. Ένα τέτοιο ζευγάρι είναι η Ντρέικ Λούκας και ο Ζακ Κόου, οι οποίοι επρόκειτο να παντρευτούν στο Εθνικό Πάρκο Γιοσεμάιτ στις 13 Οκτωβρίου. Καθώς είναι άγνωστο πότε θα σταματήσει η παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το ζευγάρι αναζητά άλλη τοποθεσία για τον γάμο του.


Ένα άτομο για τη συντήρηση των αμερικανο-καναδικών συνόρων

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες οκτώ άτομα ήταν επιφορτισμένα με τον καθαρισμό και τη συντήρηση των αμερικανο-καναδικών συνόρων που εκτείνονται σε απόσταση 8.891 χιλιομέτρων. Μετά την οικονομική παράλυση, οι επτά υπάλληλοι αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι τους και όλη η δουλειά έχει πέσει στα χέρια του Κάιλ Χίψλεϊ.


Κλειστά νεκροταφεία στην Ευρώπη

Περίπου 125.000 αμερικανοί στρατιώτες, οι περισσότεροι από τους οποίους σκοτώθηκαν στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, βρίσκονται σε 24 νεκροταφεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Είκοσι από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Μνημείων Αμερικανικών Μαχών, είναι όλα κλειστά.


Οι κατσίκες επιστρέφουν στη φάρμα τους

Στις 27 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν ανακοινωθεί το «βραχυκύκλωμα» στην Ουάσινγκτον, ένα κοπάδι από κατσίκες που τρώνε κισσούς απομακρύνθηκε από το Εθνικό Πάρκο Αναψυχής Γκέιτγουεϊ στο Σάντι Χουκ του Νιού Τζέρσεϊ και επέστρεψε στη φάρμα του στο Ράινεμπεκ της Νέας Υόρκης. Οι κατσίκες βρέθηκαν εκεί για να βοηθήσουν στην εξάλειψη του κισσού που απειλούσε το ιστορικό φρούριο Χάνκοκ.


«Πυρετός» για την αγορά κρέατος

Ένα παράξενο θέαμα αντίκρισαν οι αγοραστές πριν από μερικές ημέρες στην στρατιωτική βάση Κάμπελ. Γνωρίζοντας ότι η κυβερνητική παράλυση θα έκλεινε το κατάστημα για εβδομάδες, πλήθος κόσμου έσπευσε να γεμίσει το καλάθι του με κρέας.
Ακυρώνεται ο αγώνας ταχύτητας

Ο αγώνας ταχύτητας των 100 μιλίων που πραγματοποιείται κατά μήκος των Απαλαχίων, στη Δυτική Βιρτζίνια, αναβάλλεται. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί δρομείς προπονούνταν χωρίς λόγο εδώ και έναν χρόνο. Ακόμα και αν ο αγώνας πραγματοποιηθεί ξανά, πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν θα καταφέρουν να λάβουν μέρος.
Αύξηση επισκεπτών για κάποια Μουσεία

Μπορεί κάποια μουσεία να είναι κλειστά, κάποια άλλα, όμως, απολαμβάνουν μία αναπάντεχη αύξηση επισκεψιμότητας. Για παράδειγμα στο Μουσείο Κατασκόπων στην Ουάσινγκτον παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 30%.
Δωρεάν φαγητό για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

Καφετέριες και εστιατόρια προσφέρουν δωρεάν γεύματα και εκπτώσεις στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους που βρίσκονται σε «υποχρεωτική αργία». Μάλιστα, κατάστημα στο Σεντ Λούις έχει φτιάξει και ειδικό σάντουιτς που ονόμασε ως «Το Σάντουιτς της Κυβερνητικής Παράλυσης»: αυτό περιέχει βοδινό κρέας, καπνιστή γαλοπούλα, χοιρινό, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και πίκλες. Το σάντουιτς διατίθεται δωρεάν. Δεκάδες παρόμοιες προσφορές ισχύουν για καφέ και εστιατόρια στην Ουάσινγκτον και στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις χιουμοριστικών T-shirt

Μπλούζες που σατιρίζουν την κυβερνητική παράλυση: μία επικερδής επιχείρηση. Εταιρεία στην Αϊόβα κυκλοφόρησε μπλουζάκι που γράφει: «Shutdown 2013 - καμία παραγωγικότητα, κανένα έλεος», το οποίο καθημερινά καταγράφει δεκάδες πωλήσεις.
Εθελοντές σώζουν το Κυνήγι Μαγισσών του Σάλεμ

Με τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αργία, το Εθνικό Πάρκο στο Σάλεμ αναγκάστηκε να κλείσει το κέντρο επισκεπτών, στο οποίο βρίσκονταν οι τουαλέτες. Εθελοντές έσπευσαν να φέρουν χημικές τουαλέτες για να βοηθήσουν τους επισκέπτες των «Στοιχειωμένων Εκδηλώσεων» που διαρκούν ένα μήνα και φέρνουν έσοδα 30 εκατομμυρίων δολαρίων.



Πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *