Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα για το εργαστήριο του ΚΠΕ Έδεσσας - Γιαννιτσών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… ‘άχρηστα’», προτίθεται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ημερίδα με θέμα «Οικο-κατασκευές από φυσικά και δευτερογενώς παραγόμενα απορρίμματα: 1+1 δώρο», με τη συμμετοχή πολιτών και εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού μας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00 έως τις 12:15 το πρωί στους χώρους του Κέντρου (Αλευρόμυλος Σαλαμπάση, Περιοχή Καταρρακτών).


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εμπλακούν σε βιωματικές δραστηριότητες με αφόρμηση την επερχόμενη γιορτή των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα θα διδαχθούν και θα κληθούν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά αντικείμενα από ‘άχρηστα’ υλικά και να μεταφέρουν στη συνέχεια τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα κατακτήσουν στην τάξη τους, όπου θα τις μοιραστούν με τους μαθητές και τις οικογένειές τους.


Οι κατασκευές που θα προκύψουν μετά τη διεξαγωγή της ημερίδας θα χαρισθούν σε σωματεία φιλανθρωπικού χαρακτήρα της περιοχής για να πωληθούν με σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων προς ενίσχυση του έργου τους.


Η Παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών εύχεται σε όλους «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2014!»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *