Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

"Ο Διάβολος ο ίδιος ζει στο San Pedro" - Eικόνες από την πιο βίαιη πόλη του κόσμου

Σε ένα σοκαριστικό περιστατικό που έλαβε χώρα το 2010, 18 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε ένα κατάστημα υποδημάτων κατά την διάρκεια μίας συμπλοκής συμμοριών. Στην φωτογραφία οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν για όπλα στον τόπο του εγκλήματος την επόμενη μέρα..


«Ο Σατανάς ο ίδιος ζει στο San Pedro», λέει ένας νεκροθάφτης από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρας στον Guardian. «Οι άνθρωποι εδώ σκοτώνουν ο ένας τον άλλον τόσο εύκολα, σαν να είναι κοτόπουλα...» Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος από το Συμβούλιο Δημόσιας Ασφάλειας και Ποινικής Δικαιοσύνης των Πολιτών του Μεξικού, η πόλη San Pedro Sula στην Ονδούρα μετρά 169 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2011, και έρχεται πρώτη ανάμεσα στις πενήντα πιο βίαιες πόλεις του πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια οι ανθρωποκτονίες στην Ονδούρα έχουν αυξηθεί, ενώ η βία οξύνεται αισθητά και σε γειτονικές χώρες, όπως το Ελ Σαλβαδόρ και η Γουατεμάλα. Το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών έχει πλημμυρίσει τη χώρα, συμβάλλοντας στην υψηλή βία των συμμοριών. Χαλαροί νόμοι περί οπλοκατοχής (οι πολίτες μπορούν να κατέχουν μέχρι και πέντε ατομικά πυροβόλα όπλα ο καθένας), η διαφθορά και η φτώχεια κάνουν την κατάσταση στο San Pedro Sula ακόμα χειρότερη. Επιπλέον, οι τρόφιμοι έχουν καταλάβει τις 24 φυλακές της χώρας, καθώς το κράτος εγκατέλειψε την αποκατάσταση των καταδίκων, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Δια-Αμερικανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.



Σε ένα σοκαριστικό περιστατικό που έλαβε χώρα το 2010, 18 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε ένα κατάστημα υποδημάτων κατά την διάρκεια μίας συμπλοκής συμμοριών. Στην φωτογραφία οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν για όπλα στον τόπο του εγκλήματος την επόμενη μέρα..



Έξι δημοσιογράφοι από την Ονδούρα δολοφονήθηκαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2010, συμπεριλαμβανομένου και του παρουσιαστή ειδήσεων Jorge Orellana που πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ έφευγε από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου δούλευε.




Η αστυνομία αδυνατεί να κρατήσει ασφαλή τα αεροδρόμια της χώρας. Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε μία συμπλοκή στο αεροδρόμιο Ramon Villeda Morales το 2011. Οι δολοφόνοι είναι ακόμα άγνωστοι








Το εμπόριο των ναρκωτικών πυροδοτεί το μεγαλύτερο μέρος της βίας των συμμοριών. Μία από τις χειρότερες συμμορίες της χώρας είναι η Mara Salvatrucha ( MS-13).



Τα δύο τρίτα των παιδιών της χώρας ανήκουν σε άπορες οικογένειες. Ο Jason Lopez είναι 9 ετών και ζυγίζει όσο ένα φυσιολογικό δίχρονο παιδί.



«Αυτό μπορεί να μην σας συμβεί... Επισκεφτείτε μας».



Ταραχές ξέσπασαν μετά τις εκλογές, όταν η Xiomara Castro που έχασε, αρνήθηκε να δεχτεί το αποτέλεσμα κάνοντας λόγο για εκλογική απάτη.

http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS


πηγη:lifo



 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *