Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Εκλογές ΤΕΕ Ελλάδος και Κεντρικής Μακεδονίας

Πρώτος σε σταυροδοσία εντός του νομού βρίσκεται ο Ελευθέριος Αβραμίδης με 55 σταυρούς με δεύτερη την Τάνια Μήτκα με 46 ενώ σε επίπεδο περιφέρειας ο Κυριάκος Τομόσογλου με 213 με δεύτερο τον Αβραμίδη με 176.


Οι μηχανικοί του Νομού παράλληλα με όλοι την Ελλάδα ψήφισαν ώστε να αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στο ΤΕΕ σε επίπεδο κεντρικής Μακεδονίας αλλά και Ελλάδος. Από τα αποτελέσματα καθορίζεται και η σύσταση της Νομαρχιακής επιτροπής. Ο νομός εκλέγει 3 αντιπροσώπους στο ΤΕΕ κεντρ. Μακεδονίας και ακολούθως ορίζεται η πενταμελής νομαρχιακή του επιτροπή.
Το ΤΕΕ δεν είναι απλά ένας συνδικαλιστικός φορέας των διπλωματούχων μηχανικών αλλά αποτελεί και τον επίσημο τεχνικό σύμβουλο του κράτους Το ΤΕΕ μελετά, γνωμοδοτεί για οποιοδήποτε σχετικό επιστημονικό, τεχνικό θέμα που ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο και συμβάλλει στην αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας.

Η συμμετοχή των μηχανικών παρουσίασε μείωση περίπου 20% και κρίνεται σχετικά ικανοποιητική. Στις παράλληλες εκλογές στο νομό Πέλλας όπου συμμετείχαν περίπου οι ίδιες παρατάξεις τα αποτελέσματα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα. Στις εκλογές του πανελλαδικού οργάνου αναδείχθηκε πρώτη η παράταξη της ΔΗΣΥΜ με ποσοστό 37% και δεύτερη η ΔΚΜ με ποσοστό 30% ενώ στο περιφερειακό όργανο αναδείχθηκε πρώτη η παράταξη της ΔΚΜ με ποσοστό 52% ενώ η ΔΗΣΥΜ συρρικνώθηκε στο 17,5%. Βασική εξήγηση αποτελεί ότι στις εκλογές του νομού έπαιξαν βασικό ρόλο η σύσταση του κάθε ψηφοδελτίου με την απήχηση των προσώπων.

Πρώτος σε σταυροδοσία εντός του νομού βρίσκεται ο Ελευθέριος Αβραμίδης με 55 σταυρούς με δεύτερη την Τάνια Μήτκα με 46 ενώ σε επίπεδο περιφέρειας ο Κυριάκος Τομόσογλου με 213 με δεύτερο τον Αβραμίδη με 176. Από την παράταξη της ΔΗΣΥΜ αντίστοιχα πρώτος στο νομό φαίνεται ο Οδυσσέας Χατζηδημητρίου ενώ στην περιφέρεια ο Παναγιώτης Στόγιος. Αναμένεται τον Ιανουάριο να προκύψει το νέο περιφερειακό κεντρ. Μακεδονίας και νομαρχιακό όργανο Πέλλας του ΤΕΕ.
apotelesmatatee

πηγη:Logospellas

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *