Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Αριδαία: Τους αδίκησε η ζωή. Μην τους ταλαιπωρούμε και εμείς!

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σχετικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην Αλμωπία. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, αν και τους καθυστερούν την καταβολή για δύο μήνες, όταν έρχεται επιτέλους η ώρα της πληρωμής, αντιμετωπίζουν καθυστέρηση και ταλαιπωρία στο τοπικό υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ Αριδαίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα (11/12) πρώτη ημέρα καταβολής των προνοιακών επιδομάτων και οι δικαιούχοι-πολλοί εκ των οποίων το περιμένουν... ως μάννα εξ΄ουρανού, καθ΄όσον έχουν αυτό σαν μόνη πηγή εσόδων για κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους- έσπευσαν για είσπραξη.Περιμένοντας στην ουρά, κάποιος από τους δικαιούχους ρώτησε τους αρμόδιους αν πληρώνουν τα επιδόματα και έκπληκτοι άκουσαν από αυτούς να τους λένε ότι αν και έχουν έρθει οι καταστάσεις , δεν υπάρχουν χρήματα για την καταβολή των επιδομάτων και όσοι θέλουν να περιμένουν ή να περάσουν το μεσημέρι για την πληρωμή όταν! και εφ΄όσον! συγκεντρώσει το ταμείο χρήματα από πληρωμές ή καταθέσεις πολιτών!Θα μπορούσε κάλλιστα η διεύθυνση του υποκαταστήματος, με μία ανακοίνωση-ειδοποίηση είτε στα τοπικά μέσα, είτε αναρτημένη στην πρόσοψη του υποκαταστήματος να ενημερώνει σχετικά τους ενδιαφερόμενους, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που οι δικαιούχοι -που σημειωτέον οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι ή άτομα με κινητικά συνήθως προβλήματα- έμαθαν για την καταβολή και ήρθαν και από τα χωριά για την πληρωμή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα με τους αρμόδιους,όντως παραδέχθηκαν το πρόβλημα, επικαλούμενοι την έλλειψη υπαλλήλων αλλά και ότι δε γνώριζαν! ότι σήμερα θα γινόταν η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, γι΄αυτό δεν είχαν επάρκεια χρημάτων στα ταμεία τους. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πληροφόρηση, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και από αύριο (12/12) θα γίνει κανονικά η καταβολή. Σαν επιμύθιο, θα παρακαλούσαμε τους αρμόδιους να επιδείξουν σε αυτήν την κατηγορία των συνανθρώπων μας που τους... χτύπησε η ζωή, περισσότερη ευαισθησία, αλλά και καλύτερο προγραμματισμό, ειδικά στις υποχρεώσεις τους έναντι αυτών. 
 
 
 
πηγη:karatzova

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *