Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Σύλλογος φίλων ζώων "ΕΛΠΙΔΑ" - Δράση συλλόγου 2013

«Η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής». Μια φράση επίκαιρη όσο ποτέ στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Σε καιρούς ζόρικους, όπως οι δικοί μας, η εθελοντική εργασία έρχεται να υποκαταστήσει τον αρμόδιο κρατικό φορέα και να δώσει λύσεις εκεί που αδυνατεί ή αδιαφορεί το κράτος. Ο Σύλλογος Φίλων Ζώων «Ελπίδα», ο οποίος δραστηριοποιείται μη κερδοσκοπικά στην περιοχή της Αλμωπίας από το 2002 και απαρτίζεται από πολίτες της περιοχής μας, ζητά εθελοντές για φροντίδα, κτηνιατρικές υπηρεσίες ή οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας των αδέσποτων ζώων, να αποτραπεί η κακοποίησή τους, να γίνει σωστά η σίτιση κα η περισυλλογή τους.

Την χρονιά που πέρασε ο Σύλλογος προχώρησε σε 129 εμβολιασμούς κατά της λύσσας, 67 στειρώσεις, 14 υιοθεσίες καθώς και στην αντιμετώπιση 28 περιπτώσεων ψωρίασης. Επιπλέον κλήθηκε να αντιμετωπίσει 11 περιπτώσεις φόλας

Δεδομένου ότι τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται αποκλειστικά από συνδρομές, χορηγίες και δωρεές, κάνουμε έκκληση στους πολίτες της περιοχής μας να βοηθήσουν όσο μπορούν και με όποιον τρόπο μπορούν, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ζώων που υποφέρει στους δρόμους, γιατί - δυστυχώς - καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κακοποιημένων και αποστεωμένων ζώων, και είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξει αυτή η απαρχαιωμένη κουλτούρα για τα ζώα με τη βοήθεια όλων μας.

Η «Ελπίδα» ευχαριστεί τον κόσμο που συμμετείχε στον ετήσιο χορό στο κέντρο «Δήμητρα» και στη μουσική βραδιά στο «Πρώτο Πάτωμα», καθώς και για την υποστήριξη του bazaar που διοργανώθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας κατά τη διάρκεια των γιορτών. Αυτές οι εκδηλώσεις έδωσαν τη δυνατότητα να αποκτηθεί αυτοκίνητο για τη μεταφορά των ζώων. Ωστόσο εκείνο που αποτελεί απώτερο στόχο μας, είναι η εύρεση χώρου για περίθαλψη και φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Επίσης ευχαριστούμε τα site της περιοχής για την βοήθεια στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Με τη βοήθεια των πολιτών μπορεί να αλλάξει η μοίρα πολλών δυστυχισμένων ζώων, αλλά και να εξασφαλίσουμε για όλους μας ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, ένα πραγματικά «πολιτισμένο» περιβάλλον!

Δ.Σ. «ΕΛΠΙΔΑ»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *