Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Φυλάκιση δέκα μηνών στο Μιχάλη Ταμήλο

Φυλάκιση δέκα μηνών στο Μιχάλη ΤαμήλοΠοινή φυλάκισης 10 μηνών επιβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων στο βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο.

Η ποινή επιβλήθηκε στον πρώην δήμαρχο για την μη τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών για την εκτέλεση έργου.

Η υπόθεση αφορά το έργο διαμόρφωσης κτιρίου στον συνοικισμό Λεπτοκαρυάς το 2008 προκειμένου να λειτουργήσει Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ, με αντικείμενο την εκπαίδευση μαθητών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Το θέμα προέκυψε όταν αρχικά το 2011 έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομη ανάθεση του έργου από το Δήμο Τρικκαίων, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε αγωγή από τον εργολάβο για τη μη καταβολή χρημάτων από τις εργασίες που εκτέλεσε.

Ο Μιχάλης Ταμήλος δήλωσε στο trikaladay.gr ότι δεν υπήρχε καμία ευθύνη του δήμου για την πληρωμή του εργολάβου καθώς το κόστος των εργασιών βάρυνε αποκλειστικά τον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν επείσθη και επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ενώ ο κ. Ταμήλος άσκησε έφεση.

Σημειώνεται ότι η ασυλία του βουλευτή είχε αρθεί τον Οκτώβριο, έπειτα από σχετική ψηφοφορία.

πηγή:trikaladay.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *