Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τζαμτζής: Παραμένει αυτόνομο το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών και πρέπει να ενισχυθεί

Θετική προς το παρόν κατάληξη, είχε το θέμα της λειτουργίας του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών, ως αυτόνομη μονάδα.

Ο βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής είχε ζητήσει, καταθέτοντας στοιχεία, από την Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ενόψει της συνεδρίασης του για την αναδιοργάνωση των Ινστιτούτων και παραρτημάτων του σε όλη την Ελλάδα, να παραμείνει το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών αυτόνομο.


Στη συνεδρίαση του ΔΣ, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος ήταν αρνητικοί, τα μέλη όμως του ΔΣ και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕ κ. Σπύρος Μάμαλης, με τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία που του είχε καταθέσει ο βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, με ψήφους 3 έναντι 2 , αποφάσισαν την αυτόνομη λειτουργία του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας των Γιαννιτσών .


Η απόφαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τα Γιαννιτσά και το Νομό Πέλλας, γιατί με την απόφασή του το ΔΣ, καταργεί Ινστιτούτα και παραρτήματα σε Ιωάννινα , Πελοπόννησο και αφήνει μόνο 12 σε όλη την Ελλάδα και μεταξύ αυτών και το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών.


Στόχος του κ. Τζαμτζή πλέον, είναι η παρέμβασή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη, ώστε να μην υπάρξει αλλαγή της απόφασης του Δ.Σ και να ενισχυθεί η λειτουργία του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας στην Παραλίμνη οικονομικά, για να επιτελέσει το σημαντικό του έργο στην έρευνα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *