Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Το ΔΣ των φοροτεχνικών του Ν. Πέλλας μετά την προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση τους εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο:

"Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Πέλλας σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 9-1-2014 στα Γιαννιτσά αποφάσισε τα παρακάτω Αρχικά, Να ενημερώσει τους αγρότες της περιοχής ότι από το έτος 2014 τηρούν βιβλία (εσόδων εξόδων ) όσοι το 2013 είχαν έσοδα από πώληση αγροτικώ – κτηνοτροφικών προϊόντων αξίας άνω των 10.000 ευρώ ή επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ. Στη συνεχεία η αλήθεια είναι ότι η ένταξη των αγροτών σε βιβλία είναι μια εξαιρετικά υπεύθυνη και δύσκολη εργασία.
 
 Οι περισσότεροι από τους αγρότες δεν είχαν γνωρίσει μέχρι τώρα το κομμάτι αυτό της τήρησης βιβλίων και θα χρειαστούν σε κάθε περίπτωση μεγάλη βοήθεια από τους λογιστές (τρόπος έκδοσης παραστατικών, μηνιαίες καταστάσεις, τρόπος εξόφλησης αγορών κλπ ). Το ότι οι αγρότες θα τηρούσαν βιβλία από το 2014 είναι ψηφισμένο ήδη από το τέλος του 2012 με τον νέο ΚΦΑΣ το υπουργείο Οικονομικών όμως αποφάσισε να ανακοινώσει τα όρια αρχές του 2014. το διάστημα αυτό η ένωση φοροτεχνικών έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα σεμινάρια ώστε να είναι τα μέλη μας πλήρως ενημερωμένα σχετικά με τα νέα αυτά δεδομένα. Παρ όλα αυτά όμως από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για την ένταξη των αγροτών σε βιβλία έχει ξεκινήσει μια διαδικασία από ορισμένες οργανώσεις αγροτών του νομού Πέλλας, σε συνεργασία με γνωστούς αγνώστους των Αθηνών να μπουν στο χώρο των Λογιστών-Φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών και να τηρήσουν τα βιβλία τους αυτοί προφασιζόμενοι χαμηλό κόστος.
 
 Έχουμε λοιπόν στους παραπάνω που προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την συγκύρια να αναφέρουμε τα εξής. Πρώτον οι φοροτεχνικοί ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα είναι πλήρως ενημερωμένοι και υπεύθυνοι να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και να ανταπεξέλθουν στις νέες αυτές υποχρεώσεις . Σε κάθε περίπτωση το κόστος τήρησης των βιβλίων από φοροτεχνικούς έχοντας καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεων των αγροτών είναι ανταγωνιστικό . Δεύτερον εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες της περιοχής ότι η τήρηση των βιβλίων και η συμμόρφωση με τις επιταγές της φορολογικής νομοθεσίας είναι μια εργασία επιστημονική που μπορεί να παρασχεθεί μόνο από εξειδικευμένους ελεύθερους επαγγελματίες φοροτεχνικούς.
 
 Η ανάληψη τέτοιων καθηκόντων από όποιους τυχάρπαστους και ευκαιριακούς θιασώτες του επαγγέλματος θα οδηγήσει σε περιπέτειες τους αγρότες και στην επιβολή εξοντωτικών προστίμων τα οποία αρχίζουν από 1.000,00 € και σε επαναλαμβανόμενη παράβαση διπλασιάζονται και τετραπλασιάζονται σύμφωνα με τον Ν 4174 / 2013 και επι προσθέτως κάποιοι ανίδεοι θα διαχειρίζονται τους κωδικούς σας στο ΤΑΧΙΣ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχουν στα αυστηρά προσωπικά σας δεδομένα, ενεργώντας για λογ/σμό των εκάστοτε διοικήσεων των αγροτικών οργανώσεων. Οι ενώσεις γεωργικών Συνεταιρισμών έχουν σκοπό την προώθηση των προϊόντων των αγροτών και την καλυτέρευση της ποιότητας παραγωγής και όχι την τήρηση λογιστικών βιβλίων και σύνταξη φορολογικών δηλώσεων. 
 
Θέλουμε τέλος να καταστήσουμε σαφές ότι η ένωση φοροτεχνικών προκειμένου να προστατέψει τα μέλη της αλλά κυρίως τους φορολογουμένους που εν αγνεία τους θα πέσουν θύματα τέτοιων ενεργειών θα στραφεί εναντίων όλων αυτών που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στον χώρο μας με όλες αυτές τις συνέπειες που αναφέραμε πιο πάνω. Αγρότες του νομού μας λάβετε σοβαρά υπ όψιν ότι το φθηνό που σας προτείνουν σήμερα, αύριο θα είναι πανάκριβο για εσάς και αυτοί δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για τις επιπτώσεις που θα έχετε και οι μόνοι υπεύθυνοι θα είστε εσείς.
 
 Εμείς αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας , πολύ δε περισσότερο των αγροτών(διότι και εμείς από αγροτικές οικογένειες προερχόμαστε), γι αυτό ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντοτε συνεργάσιμοι με όλους. Το διοικητικό Συμβούλιο Της ΕΦΕΕ Πέλλας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *