Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλες αλλαγές σε αστυνομία, πυροσβεστική και Γ.Γ.Π.Π. - Το νομοσχέδιο του Δένδια κατατίθεται στη Βουλή

«Επανάσταση» χαρακτήρισε το Νίκος Δένδιας το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και φέρνει
μεγάλες αλλαγές σε αστυνομία, πυροσβεστική και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην παρουσίαση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι θα αποδεσμευτεί η αστυνομία από το υπουργείο καθώς και κατάργηση του αρχηγείου της αστυνομίας ενώ η πυροσβεστική θα γίνει βραχίονας της Γ.Γ.Π.Π.

Ειδικά για την αστυνομία τόνισε ότι τα υπάρχουν τρεις κλάδοι: Τάξης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών & προστασίας Συνόρων. Για τον κλάδο Ασφάλειας ανάφερε ότι αναπτύσσεται στα πρότυπα του FBI, ενώ τρίτος κλάδος είναι προφανώς είναι «αφιερωμένος» στην προστασία των συνόρων και την λαθρομετανάστευση. Τους τρεις τομείς θα ελέγχει το επιτελείο της γενικής διεύθυνσης –αντικαθιστά το αρχηγείο με την σημερινή του μορφή- και αυτό θα επικοινωνεί με το υπουργείο.

Μεταξύ άλλων ο Δένδιας είπε ότι θα μειωθεί η γραφειοκρατία με την ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών και υπηρεσιών ενώ τόνισε ότι συνολικά στην αστυνομία μειώνονται οι δομές κατά 43% (συγχωνεύσεις τμημάτων), 30% στην Πυροσβεστική και 36% στη Γ.Γ.Π.Π.



Πηγη: Athens Voice

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *