Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τροπολογίες Ι. Τζαμτζή για τους καθηγητές του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών και για τις μετεγγραφές πολυτέκνων και τριτέκνων

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να δοθεί δυνατότητα μετεγγραφής και για τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των προηγούμενων ετών»

«Να γίνει η ρύθμιση για τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και να δοθεί δυνατότητα μετεγγραφής και για τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των προηγούμενων ετών» ζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά τη χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Τζαμτζής που κατέθεσε σχετικές τροπολογίες για τα δύο αυτά θέματα ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να γίνουν δεκτές ώστε να αρθεί η αδικία αναφέροντας τα εξής:


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


«Θα σταθώ, κύριε Υπουργέ πρώτα από όλα στην τροπολογία, η οποία αφορά είκοσι έναν καθηγητές του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών. Η υπόθεση έχει ως εξής: «Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορήθηκαν ότι δικαιολόγησαν απουσίες μαθητών. Υπήρχε διαφορετικός νόμος για το θέμα αυτό για τα Γενικά Λύκεια και διαφορετικός για τα Επαγγελματικά Λύκεια και γι’ αυτό σήμερα είναι στα δικαστήρια.»

Προτείνουμε, λοιπόν, να συμπληρωθεί η διάταξη που υπάρχει, γιατί ο κ. Αρβανιτόπουλος διόρθωσε το θέμα με τροπολογία την οποία εδέχθη. Πρέπει, όμως, να συμπληρωθεί η εξής φράση στο συγκεκριμένο άρθρο 54 του ν. 4115/2013: «Αποφάσεις των Συλλόγων των διδασκόντων που ελήφθησαν οποτεδήποτε θεωρούνται νόμιμες, εάν είναι σύμφωνες με τις ρυθμίσεις των προηγουμένων παραγράφων του παρόντος άρθρου». 

Πρέπει να γίνει αυτή η ρύθμιση γιατί κινδυνεύουν είκοσι ένας καθηγητές να καταδικαστούν και να απολυθούν. Και αυτό είναι άδικο, γιατί πρέπει αυτό το θέμα να κλείσει θετικά.



ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ



1. «Έρχομαι στην τροπολογία του κ. Λοβέρδου, μια τροπολογία η οποία είναι στη θετική κατεύθυνση και δίνει λύσει σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το πρόβλημα των μεταγραφών των φοιτητών, των ανθρώπων, των παιδιών που περνούν σε πανεπιστήμια και που έχουν την αδυναμία να πάνε μακριά από το σπίτι τους να σπουδάσουν, περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα είτε γιατί είναι πολύ χαμηλό το εισόδημα είτε γιατί υπάρχει τριτεκνία, πολυτεκνία κοκ..

Για το θέμα αυτό πριν από περίπου δέκα μέρες καταθέσαμε μια ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας δεκαεπτά συνάδελφοι Βουλευτές και ζητούσαμε να υπάρξει ρύθμιση.

Αυτό το οποίο ζητούμε σήμερα με τη μία τροπολογία, την οποία υπέγραψαν οκτώ συνάδελφοι Βουλευτές, είναι να επεκταθεί η ρύθμιση για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών και στους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των προηγουμένων ετών.

Η ρύθμιση που φέρνει ο κύριος Υπουργός καλύπτει το έτος 2013-2014, αυτούς δηλαδή τους φοιτητές που τώρα περνούν στα πανεπιστήμια. Είναι όμως, άδικο οι εισαχθέντες τα προηγούμενα έτη να μην έχουν αυτήν την ευεργετική δυνατότητα από πλευράς της ρύθμισης που κάνουμε.»


2. Η τρίτη τροπολογία, την οποία έχουμε καταθέσει, αφορά και πάλι το καθεστώς αυτό των μετεγγραφών. Η ρύθμιση αυτή ήρθε να εξισώσει το προηγούμενο καθεστώς, όμως αντί να διορθώσει την αδικία την εντείνει, αφού αφορά πάλι μόνο τους επιτυχόντες το 2013, το 2014 και εντεύθεν.Ζητούμε λοιπόν με προτεινόμενη ρύθμιση να δίνεται το δικαίωμα μεταφοράς θέσης για τους εισαχθέντες το 2013, εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειας δεν υπερβαίνει τα 9. 000 ευρώ, να καλυφθεί δηλαδή και το έτος 2013.


Με χαρά άκουσα προηγουμένως τον κ. Λοβέρδο να λέει ότι θα δει τις προτάσεις αυτές, γιατί είναι σε θετική κατεύθυνση και μπορούν να δώσουν λύση σε ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα, οικογένειες οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα των παιδιών τους, οικογένειες που δεν μπορούν να στείλουν το παιδί τους μακριά από την πόλη τους να σπουδάσει. Αυτό είναι άδικο. Όπως είναι επίσης άδικο και για το 2013 και για τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και τις διάφορες ειδικές κατηγορίες να μην καλυφθεί το έτος 2013.

Λέω και πάλι ότι χαίρομαι γιατί ο κύριος Υπουργός στάθηκε στο θέμα αυτό και θα υπάρξει συζήτηση για να δει το Υπουργείο τι δυνατότητες υπάρχουν, ούτως ώστε να καλυφθούν και αυτές οι περιπτώσεις.

Κύριε Πρόεδρε, αυτό στο οποίο προηγουμένως γίναμε μάρτυρες ήταν να κατηγορηθούμε ότι φέρνουμε τροπολογίες.

Ακούστε, δεν περιμένω από κάποιους ανθρώπους που στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό καλύτερη αντιμετώπιση. Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλά λεφτά. Φυσικά δεν νοιάζονται για τα παιδιά του κόσμου και για τις οικογένειες που δεν έχουν λεφτά να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Στο ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό και για τα παιδάκια του κόσμου δεν τους νοιάζει. Έχετε λεφτά για να σπουδάσατε εσείς στο εξωτερικό, να σπουδάσουν και τα παιδιά σας σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εσείς στέλνετε τα παιδιά σας στο εξωτερικό και αντιδράτε στο να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Σας νοιάζει; Όχι! Γιατί «σε ξένο κώλο εκατό ξυλιές», λένε στο χωριό μου, «είναι λίγες». Διότι εσείς αρνείστε τα παιδιά να έχουν το δικαίωμα της μεταγραφής και μέμφεστε εμάς που στηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση, η οποία έρχεται τώρα να δώσει λύσεις με όποια δυνατότητα έχει στο θέμα αυτό. Εσείς, που πραγματικά έχετε τη δυνατότητα, τονίζω, να στέλνετε τα παιδιά σας στο εξωτερικό. Έχετε τα λεφτά. Με γεια σας, με χαρά σας! Δεν μπορείτε, όμως, να αρνείστε το δικαίωμα σε εμάς να στηρίξουμε τα παιδιά των φτωχών οικογενειών που πρέπει να σπουδάσουν».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *