Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεχείς συναντήσεις στις τοπικές κοινότητες

Ο Γιάννης Σηφάκης, επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» έχει συνεχείς συναντήσεις στις τοπικές κοινότητες της Αλμωπίας για το οξύ πρόβλημα της
άρδευσης αλλά και για την επικαιροποίηση του προγράμματος του συνδυασμού του και τις προτεραιότητες για την κάθε τοπική κοινότητα. 

Μετά τον Εξαπλάτανο και το Ριζοχώρι πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες συναντήσεις με τοπικούς φορείς, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, προέδρους συλλόγων, υδρονομείς και αγρότες στις τοπικές κοινότητες Νερομύλων, Φούστανης, Βορεινού-Νεοχωρίου και Νότιας. 

Στην διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε σε βάθος των θέμα της άρδευσης, τόσο για την άμεση ανακούφιση του όσο και για την διεκδίκηση οριστικών λύσεων με πλήρη αξιοποίηση των επιφανειακών νερών και με διεκδίκηση αυτοδιαχείρισης της άρδευσης από τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων ( έτσι θα μειωθεί το κόστος της άρδευσης). Ο Γιάννης Σηφάκης τόνισε την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν την υπόθεση «άρδευση» στα χέρια τους αναλαμβάνοντας ευθύνες αλλά και διεκδικώντας σοβαρά έργα υποδομής, διεκδίκηση στην οποία πρέπει να πρωτοστατήσουν πρώτα οι ίδιοι και μαζί και ο Δήμος Αλμωπίας. 

Σε όλες τις συναντήσεις αναδείχτηκαν οι ευθύνες του Δήμου που φθάνουν μέχρι την εγκατάλειψη πολλές φορές των χωριών, η έλλειψη πλήρους καταγραφής της κατάστασης και ολοκληρωμένου σχεδιασμού επίλυσης των προβλημάτων καθώς και η έλλειψη διεκδίκησης από τους πολίτες και τις δημοτικές αρχές που χειροτερεύει το πρόβλημα. 

Ο Γιάννης Σηφάκης δεσμεύτηκε σε διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων στα οποία μπορούν να δοθούν λύσεις άμεσα καθώς και σε διεκδίκηση οριστικών λύσεων με έργα υποδομής. Ακόμη πρακτικά με μηχανήματα και προσωπικό που διέθεσε συνέβαλε στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπιση απολύτως επειγόντων προβλημάτων για την άρδευση στις τοπικές κοινότητες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *