Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αθ. Δαβάκης: Ανασκεύασε ότι «υπάρχει ενεργός απειλή από την Τουρκία και υπερσυγκέντρωση δυνάμεων στον Έβρο»

Ανησυχία προκάλεσε η αναφορά του υφυπουργού Άμυνας κ. Αθ. Δαβάκη κατά την συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, σχετικά με την τουρκική απειλή. Όπως είπε
«δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας».

Επίσης, τόνισε ότι «ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτήν την πραγματικότητα».

Μάλιστα από τις αναφορές αυτές του κ. Δαβάκη σήμανε συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο και του ζήτησε να επανορθώσει. Αργότερα, ο κ. Δαβάκης ζήτησε και έλαβε τον λόγο και δήλωσε ότι «τα όσα έλεγα αφορούσαν το παρελθόν». «Η ένταση στο Αιγαίο έχει πέσει και οι διμερείς σχέσεις έχουν βελτιωθεί», είπε προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε παρερμηνεία εκφεύγει των λεγομένων μου».

Νωρίτερα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, επικαλούμενος τα λεγόμενα του κ. Δαβάκη (προ επανόρθωσης), είπε ότι «οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα, όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους».




Πηγή: efsyn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *