Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση στήριξης του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη στα δίκαια αιτήματα των αγροτών

















Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας εκφράζει τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας και της Αλμωπίας μας, όπως άλλωστε πράττει από την αρχή
της θητείας της.

Η άμεση επανεξέταση των φορολογικών μέτρων-ρυθμίσεων, τα οποία έρχονται να γονατίσουν τον ήδη χειμαζόμενο πρωτογενή τομέα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, όπως επίσης και η έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη χάραξη μιας νέας ολοκληρωμένης, αναπτυξιακής πολιτικής στον τομέα της γεωργίας η οποία να είναι προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα.

Ο αγροτικός κλάδος αντιμετωπίζει ήδη οξυμένα οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με τη χρηματοδότηση, το πετρέλαιο κίνησης και το υψηλό κόστος της καλλιέργειας και οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω φορολόγηση θα είναι καταστροφική. Ο πρωτογενής τομέας δεν αντέχει άλλα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα που σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία θα οδηγήσουν στον στραγγαλισμό του αγρότη και του κτηνοτρόφου του τόπου μας.

Είμαστε λοιπόν στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας όπως άλλωστε το αποδεικνύουμε και με τις πράξεις μας, δίνοντας μεγάλο βάρος στον πρωτογενή τομέα, υλοποιώντας ένα οργανωμένο σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης για την Αλμωπία, είτε μέσα από πλήθος εργασιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των γεωργοκτηνοτρόφων όπως καθαρισμούς αυλάκων, διανοίξεις αγροτικών δρόμων και άλλα, είτε εντάσσοντας σε χρηματοδοτικά προγράμματα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα που θα μειώσουν το κόστος και θα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής.





Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΑΣΟΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *