Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Παρουσιάζεται το πρώτο μαγιό μπικίνι (Σαν σήμερα 5/7)

1946 Ο Γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.

1811 Ο Σιμόν Μπολιβάρ κηρύσσει την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από την Ισπανία.

1965 η Μαρία Κάλλας έδωσε την τελευταία παράστασή της στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου. Τραγούδησε την όπερα "Τόσκα" του Πουτσίνι.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 5/7
 
1950 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Huey Lewis (Hugh Anthony Cregg III) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτής του συγκροτήματος Huey Lewis and the News, με τους οποίους γνώρισε επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του '80 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Sports", το οποίο ανέβηκε μέχρι την πρώτη θέση του Billboard 200. Το 1985 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Back to the Future", στην οποία συμμετείχε επίσης στο soundtrack με δύο τραγούδια, τα "Back in Time" και "The Power of Love".

1959 Ο Αμερικανός Folk Rock τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Marc Cohn (Marc Craig Cohn) γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ "Marc Cohn" το 1991 και το τραγούδι "Walking in Memphis". Το 1992 κέρδισε το βραβείο Grammy, "Best New Artist".

1983 Ο Αμερικανός τρομπετίστας Harry James (Harry Haag James 1916-1983) απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών στο Las Vegas της Nevada από καρκίνο του λεμφικού συστήματος. Ήταν από τους πιο δημοφιλής μαέστρους την δεκαετία του '40 και ο πρώτος που προσέλαβε σε μπάντα του τον Frank Sinatra. Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς της Jazz και Swing, όπως οι Ben Pollack, Benny Goodman κ.α. Στις αρχές τις δεκαετίας του '40 ήταν μαζί με τον Glenn Miller, οι πιο πετυχημένοι μουσικοί στις Η.Π.Α.


Αθλητισμός 5/7
 

5/7/2009 Ο 27χρονος Ελβετός Roger Federer κατακτά τον 6ο του τίτλο στο Wimbledon όταν κερδίζει στον τελικό τον Andy Roddick με 5-7 7-6 (8-6) 7-6 (7-5) 3-6 16-14 σε 4 ώρες και 16 λεπτά. Αυτός είναι ο 15ος τίτλος του σε Grand Slam (6 Wimbledon, 3 Australian Open, 1 Rolland Garros, 5 US Open) ξεπερνώντας τους 14 του Pete Sampras.

5/7/2003 Η Serena Williams κερδίζει την αδελφή της Venus στον τελικό του Wimbledon με 2-1 σετ. Είναι η έκτη φορά που οι αδελφές Williams αναμετρώνται σε τελικό Grand Slam (5-1 υπέρ της Serena)

5/7/1999 Ο 32χρονος φουνταριστός πολίστας, Τάσος Παπαναστασίου (324 διεθνείς συμμετοχές) ανακοινώνει την αποχώρησή του λόγω προβλημάτων υγείας

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *