Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Δικαίωμα μετεγγραφής και στους πολύτεκνους και τρίτεκνους φοιτητές των προηγούμενων ακαδημαϊκών ετών ζητά ο Διονύσης Σταμενίτης

Τροπολογία-προσθήκη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, βάσει της οποίας προτείνεται να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής και όσοι φοιτητές και σπουδαστές είναι μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να μεταφέρουν τη θέση τους κατά τα προηγούμενα έτη με βάση την Υπουργική Απόφαση Φ1/182016/Β3 (ΦΕΚ 3030 Β’/28-11-2013), καθώς επίσης, και οι φοιτητές που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες.

Με την εν λόγω τροπολογία ο κ. Σταμενίτης ζητά ουσιαστικά την προσθήκη αυτής της κατηγορίας φοιτητών, στις νέες ρυθμίσεις που προωθεί ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδος με τροπολογία που κατέθεσε χθές (04/07/2014) στη Βουλή.

Όπως σημειώνει στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας ο κ. Σταμενίτης: «Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι σε θέση να συντηρήσουν οικονομικά τη φοίτηση των παιδιών τους σε διαφορετικές πόλεις. Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η προτεινόμενη συμπληρωματική ρύθμιση στα πλαίσια της οριστικής διευθέτησης του προβλήματος».

Την τροπολογία του κ. Σταμενίτη, που διορθώνει την αστοχία των προηγούμενων ρυθμίσεων, συνυπογράφουν και άλλοι έξι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *