Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Επί της διαπλεκομένης καθάρσεως. Κείμενο - απάντηση της Νιόβης Ολυμπίου

Επί της διαπλεκομένης καθάρσεως. Κείμενο - απάντηση της Νιόβης Ολυμπίου αποκλειστικά στο ialmopia.gr

 
 
 
 
 
 
 
Επί της διαπλεκομένης καθάρσεως

Δεν είχα σκοπό ν' ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα του σχολείου χωρίς αυλή, αλλά....
Προέκυψε το άρθρο της κυρίας Χισκάκη, ενώ ταυτόχρονα διενεργούνται από το Δήμο παράλληλες ενέργειες που αφορούν τις επεκτάσεις του συγκεκριμένου θέματος.
Κάνοντας την έρευνά μου για το άρθρο, έριξα μια ματιά στο τελευταίο ρυμοτομικό σχέδιο του εν λόγω οικοπέδου.
Προτείνω στην κυρία Χισκάκη να κάνει το ίδιο.
Αν το ψάξει λίγο, όπως έκανα εγώ, θα αντικρύσει πολλά περίεργα...
Ποιοι είναι τελικά οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου πολεοδομικού τετραγώνου;
Ποια οικόπεδα "φιλέτα" προκύπτουν;
Ποιοι τελικά θα πάρουν τα οικόπεδα;
Ποιοι είναι αυτοί που μας εμπαίζουν;
Οι υπάλληλοι του Δήμου ή οι εντολοδότες χρηματοδότες τους;
Θα περιμένουμε να συμβούν όλα αυτά ή θα κάνουμε κάτι για να προλάβουμε τις τεχνηέντως νομότυπες αντιφάσεις του Δήμου;
Όλα τελικά, γίνονται για τα λεφτά, η δόξα έρχεται μαζί τους στη σημερινή εποχή....
 
 
 
 
ialmopia.gr

2 comments:

  1. Δε συνηθίζω να απαντώ σε ανθρώπους που γράφουν με ψευδώνυμο γιατί δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό και τι επιδιώκει. Με εσάς όμως φίλτατε κύριε ή κυρία, θα κάνω μια εξαίρεση γιατί σέβομαι τα γραφόμενά σας και γιατί το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ώστε να επιτρέπονται έστω και αόριστοι, υπαινιγμοί.
    Θέτεται ερωτήσεις για το επίμαχο οικόπεδο και αναφέρεστε στο σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου. Πολύ σωστά ζητάτε εξηγήσεις. Έτσι θα έπρεπε να κάνει ο κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης που ενδιαφέρεται για τη δημόσια περιουσία και τη διαχείρισή της από τους εκάστοτε πολιτικούς άρχοντες.
    Με προτρέπεται να μελετήσω το ρυμοτομικό του επίμαχου γηπέδου. Έχετε παρατηρήσει κάποια ατασθαλία ή ανακρίβεια στη ρυμοτόμηση του συγκεκριμένου οικοπέδου; Τετραγωνικά, όρια, διαστάσεις πλευρών; Ασχολήθηκα εκτεταμένα με το θέμα κατά τη φάση σύνταξης του φακέλου της οικοδομικής άδειας όπως έχω αναφέρει, και συνεργάστηκα με τοπογράφους και υπαλλήλους της πολεοδομίας. Επίσης με δικά μου έξοδα, έγιναν μετρήσεις πεδίου και επιβεβαιώθηκαν τα όρια. Έχετε βρει κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές στο σχέδιο; Έχετε κάποια παρατήρηση που θα μπορούσε να μας βοηθήσει;
    Σας ρωτώ με απόλυτα καλοπροαίρετη διάθεση συνεργασίας και δεν αντιπαρατίθεμαι επ ουδενί μαζί σας γιατί πιστεύω πως ο σκοπός είναι κοινός και δεν υπάρχει χώρος για μεμψιμοιρίες και υστεροβουλίες.
    Αναγνωρίζετε ότι είμαι απόλυτα ακριβής στα γραφόμενά μου και αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στο επίμαχο οικόπεδο.
    Αν θέλετε να ανοίξουμε ευρύτερο θέμα οικοδομικού τετραγώνου και χρήσεων γης, πολύ ευχαρίστως! Μην το μπλέκετε όμως με το θέμα του σχολείου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνθρωπος που δεν έχει την δύναμη να πει την γνώμη του και κρύβεται πίσω από ψευδώνυμα δεν αξίζει ούτε σεβασμού ούτε σοβαρής ανάλυσης των όσων γράφει.Να έχετε την δύναμη αυτά που γράφετε να τα υποστηρίζεται με όλη σας την δύναμη.Δεν είστε ευαισθητοποιημένος πολίτης γράφοντας με ψευδώνυμα.Πιο πολύ για κράξιμο με απώτερο σκοπό προσωπικό όφελος δείχνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *