Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

To Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη (Σαν σήμερα 10/12)

1953το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκε στον Βρετανό συντηρητικό πολιτικό Ουίνστον Τσόρτσιλ, για την επιδεξιότητά του στην ιστορική και αυτοβιογραφική περιγραφή των γεγονότων και τη ρητορική του.

1903ο Πέτρος και η Μαρία Κιουρί βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Φυσικής, το οποίο μοιράστηκαν με τον Χένρι Μπεκερέλ για τη δουλειά τους πάνω στη ραδιενέργεια. Η μαντάμ Κιουρί ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Νόμπελ.

1904Ο φημισμένος Ρώσος φυσιολόγος Ιβάν Παβλόφ παίρνει το βραβείο Νόμπελ για τα πετυχημένα πειράματά του και τις μελέτες του στα εξαρτημένα αντανακλαστικά.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 10/12

1967Ο Αμερικανός Soul τραγουδιστής Otis Redding (Otis Ray Redding, Jr. 1941-1967) απεβίωσε σε ηλικία 26 ετών όταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, το αεροπλάνο που επέβαινε πέφτει στην λίμνη Wisconsin. Στο δυστύχημα σκοτώνονται επίσης και όλα τα μέλη της μπάντας του, The Bar-Kays. Αποκαλείται και Βασιλιάς της Soul. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989, στο Songwriters Hall of Fame το 1994 και το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Artists of All Time", το όνομα του βρέθηκε στην όγδοη θέση. Δημοφιλή τραγούδια του: "Try a Little Tenderness", "Shake" και "(Sittin' On) The Dock of the Bay", το οποίο ηχογραφήθηκε τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Το όνομα του θεωρείται συνώνυμο της Soul μουσικής.
1971Ο Frank Zappa τραυματίζεται σοβαρά, σε μια συναυλία του στο Rainbow Theatre του Λονδίνου, όταν ο ζηλιάρης φίλος μιας θαυμάστριας του περνάει τα μέτρα ασφαλείας και τον σπρώχνει κάτω από τη σκηνή. Με σπασμένο πόδι και αστράγαλο και κάταγμα στο κρανίο, θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι.

Αθλητισμός 10/12
10/12/2003    Στον αγώνα Γιουβέντους - Ολυμπιακός (7-0), ο γάλλος David Trezeguet της Γιουβέντους σημειώνει το 3-0 που είναι και το 3,000o γκολ στην ιστορία του Champions League

10/12/2000    Η Ισπανία κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Davis νικώντας με 3-1 την ομάδα της Αυστραλίας στην Βαρκελώνη

10/12/1999    Ο αρχηγός της Αυστραλίας Steve Waugh γράφει ιστορία όταν γίνεται ο πρώτος αθλητής στο κρίκετ που συμπληρώνει μία εκατοστάρα (century) (100 ρόνια - runs) εναντίον όλων των κρατών μετά από ένα εξαιρετικό σερί στην πρώτη ημέρα του πρώτου τεστ εναντίον της Ινδίας


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *