Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Εκτίθεται περαιτέρω η Sony Pictures μετά το hack

Ο εφιάλτης για τη Sony Pictures Entertainment φαίνεται να μην έχει τέλος, αφού η επίθεση τον προηγούμενο μήνα συνεχίζει να ντροπιάζει το studio. Σύμφωνα με αναφορές, οι hackers κατάφεραν να υποκλέψουν χιλιάδες password της εταιρίας, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε φάκελο με την ονομασία “Password”. Τα passwords αυτά ήταν για τους social media λογαριασμούς της εταιρίας, για τους υπολογιστές των γραφείων και για τα website accounts και έγιναν διαθέσιμα στον κάθε ενδιαφερόμενο, μετά το leak των 139 σελίδων.

Το πιο επιτυχημένο εταιρικό hack όπως αποδεικνύεται, αποκάλυψε και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης πολλών διασήμων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Sylvester Stallone, Judd Apatow και Rebel Wilson. Την ευθύνη έχει αναλάβει ένα γκρουπ που αποκαλείται “Guardians of Peace” και υπάρχουν φήμες για σύνδεση τους με τη Βόρειο Κορέα, αν και το ίδιο το κράτος έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη του σε αυτή την υπόθεση. Πολλοί πιστεύουν πως η Βόρειος Κορέα κρύβεται πίσω από την επίθεση, λόγω της επερχόμενης ταινίας της Sony Pictures, “The Interview”, η οποία αφορά την επιστράτευση δύο δημοσιογράφων για τη δολοφονία του Kim Jong-un.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *