Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

2014: Η χρονιά που ο αθλητισμός έγινε πιο φτωχός

Οι σημαντικότερες προσωπικότητες του αθλητισμού που "έφυγαν" την χρονιά που κλείνει



Το 2014 μας αποχαιρετά και μαζί του έφυγαν μερικά σπουδαία ονόματα του αθλητισμού που άφησαν την τελευταία τους πνοή. Δείτε ποιοι ήταν οι δέκα κορυφαίοι αθλητές που "έσβησαν" τη χρονιά που μας πέρασε.


Εουσέμπιο

Ο κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές του 2014. Στις 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 71 ετών, ολόκληρη η Πορτογαλία βυθίστηκε σε πένθος, καθώς ο "μαύρος πάνθηρας" λύγισε από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο Εουσέμπιο έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μπενφίκα και της εθνικής Πορτογαλίας οδηγώντας τους Ίβηρες στην τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Αγγλίας το 1966.

Λουίς Αραγονές

Την 1η Φεβρουαρίου 2014, "έφυγε" από τη ζωή, σε κλινική της Μαδρίτης, ο 75χρονος Ισπανός προπονητής Λουίς Αραγονές, ο οποίος έπασχε από λευχαιμία. Ο Αραγονές ήταν ένας μύθος για το ποδόσφαιρο της Ισπανίας και την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία αγωνίστηκε ως επιθετικός. Ως προπονητής, κατέκτησε με την εθνική Ισπανίας το Euro 2008. Χάρις σε αυτόν ξεκίνησε η παντοκρατορία της Ισπανίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.


The Ultimate Warrior

Ο 54χρονος Ultimate Warrior, κατά κόσμον James Hellwig, το απόγευμα της Τρίτης 8 Απριλίου έπεσε αναίσθητος έξω από ξενοδοχείο στην Αριζόνα, ενώ περπατούσε. Αμέσως διεκομίσθη σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές της επαγγελματικής πάλης (WWE) και μάλιστα μετά το θάνατό του έγινε μέλος του Hall of Fame.

Ρούμπιν Κάρτερ

Σε ηλικία 76 ετών έκλεισε τα μάτια του ο "Hurricane", νικημένος από τον καρκίνο στις 20 Απριλίου. Ο πρώην πυγμάχος, που φυλακίστηκε άδικα για 19 χρόνια, μπορεί να μην κατέκτησε τίτλους, αλλά η ιστορία της ζωής του, του χάρισε μια θέση ανάμεσα στους πιο σπουδαίους. Μια ιστορία που έγινε τραγούδι από τον Μπομπ Ντίλαν και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.

Άννα Πολλάτου

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ, Άννα Πολλάτου, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών στις 17 Μαΐου, σε μία είδηση που σόκαρε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Ήταν μόλις 31 ετών. Το 1999, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα στην Ιαπωνία, κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο, ενώ την ίδια χρονιά πήρε τρία χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.


Τζακ Μπράμπαμ

Ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στις 19 Μαΐου, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το συκώτι του. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1959, 1960, 1966), το τελευταίο εκ των οποίων οδηγώντας το μονοθέσιο της ίδιας του της εταιρείας, της Brabham Racing Team.

Τίτο Βιλανόβα

Μετά από δύο χρόνια άνισης μάχης με τον καρκίνο, ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, απεβίωσε το απόγευμα της 25ης Απριλίου σε ηλικία 45 ετών. Ο Τίτο Βιλανόβα ανέλαβε τις τύχες της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2012 μετά την αποχώρηση του Πεπ Γουαρδιόλα, έχοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια βρεθεί στο πλευρό του ως βοηθός προπονητή στον καταλανικό σύλλογο.

Βαλεντίν Μάνκιν

Σε ηλικία 76 ετών "έφυγε" την 1η Ιουνίου ένας από τους σπουδαιότερους ιστιοπλόους στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατέκτησε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1968, 1972, 1980), το κάθε ένα σε διαφορετική κατηγορία (Finn, Tempest και Star αντίστοιχα), όντας ο μοναδικός που το έχει καταφέρει ποτέ αυτό.


Αλφρέδο Ντι Στέφανο

Στις 7 Ιουλίου, ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, "έσβησε" σε ηλικία 88 ετών στο νοσοκομείο "Γρεγόριο Μαρανιόν" της Μαδρίτης όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών με τη Ρεάλ Μαδρίτης και 8 πρωταθλήματα Ισπανίας είναι μόνο λίγα από τα σπουδαία επιτεύγματα ενός χαρισματικού επιθετικού.

Αντρέα ντε Τσέζαρις

Ο πρώην οδηγός της McLaren, Αντρέα ντε Τσέζαρις έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 5 Οκτωβρίου στη Ρώμη. Ο 55χρονος σκοτώθηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε σε δυστύχημα έξω από την "αιώνια πόλη". Αγωνίστηκε δεκατέσσερα χρόνια στη Formula 1 (1980-1994) σε ομάδες όπως η Alfa Romeo, η McLaren, η Ligier, η Brabham, η Tyrrell, η Jordan και η Sauber.

Εμπουλαενί Μουλαουτζί

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των 800 μέτρων, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην πατρίδα του, τη Νότια Αφρική, σε ηλικία μόλις 34 ετών. Ήταν ο σημαιοφόρος της ομάδας της Νότιας Αφρικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο, ενώ το 2009 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.
 
 
 
sport24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *