Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αυτός ο Πάπας δεν είναι σαν τους άλλους:Φίλησε τις πληγές αρρώστου!

Την αγάπη και τη συμπαράστασή του στους αδύναμους δείχνει ο ποντίφικας από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος του Βατικανού, λίγο αφού έλαβε το χρίσμα, είχε πλύνει και φιλήσει τα πόδια ενός παιδιού που πάσχει από AIDS.
Ο πάπας Φραγκίσκος, επανήλθε με μια ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης προς το συνάνθρωπο, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, φίλησε τις πληγές ενός αρρώστου που είχε πάει να προσκυνήσει.

Οι φωτογραφίες του ποντίφικα, που αγκαλιάζει το σοβαρά παραμορφωμένο πρόσωπο ενός ανθρώπου, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, με επαινετικά σχόλια για τον πάπα σχετικά με τη συμπόνια και την καλοσύνη του.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και μετά τη θεία λειτουργία στο Βατικάνο, ο ποντίφικας φίλησε έναν άνδρα, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση, η οποία είναι γενετική και δεν είναι μεταδοτική και τον μύησε στην προσευχή.
Ο άνδρας με τη σπάνια αρρώστια πλησίασε τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας ζητώντας ευλογία και ο ποντίφικας, αγκαλιάζοντάς τον, ανακούφισε τον προσκυνητή.

Η σπάνια και επώδυνη ασθένεια του άνδρα, που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση, προκαλεί διαταραχές της όρασης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφάνιση καρκίνου.

Οι ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια, η οποία είναι γενετική και δεν είναι μεταδοτική, είναι συχνά αποκομμένοι από την κοινωνία, λόγω της εμφάνισής τους.

Τη στιγμή του φιλιού, ο πάπας Φραγκίσκος απαθανατίστηκε από φωτογράφους με τα μάτια του ερμητικά κλειστά, απορροφημένος στην προσευχή.




Πριν προβεί σε αυτή την πράξη, ο προκαθήμενος του Βατικανού ζήτησε από τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία να προσευχηθούν για ένα άρρωστο κοριτσάκι που πριν λίγο είχε γνωρίσει.

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει ευρέως επαινεθεί για την κοινή επαφή και την προσβασιμότητα του. Στον ιταλικό Τύπο, η δράση του πάπα Φραγκίσκου ήδη επιδέχεται συγκρίσεων με τον επιφανή συνονόματό του, Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης - μια σεβαστή και ιερή φιγούρα τού 13ου αιώνα. Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, σύμφωνα με το μύθο, φίλησε έναν λεπρό που είχε συναντήσει σε ένα δρόμο, αφού είχε λάβει μήνυμα από το Θεό.

Από τη στιγμή της εκλογής του στην Αγία Έδρα, νωρίτερα αυτό το έτος, ο ποντίφικας έχει πρωταγωνιστήσει σε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, με το πλύσιμο των ποδιών των ανήλικων παραβατών, αλλά και καλώντας τους άστεγους για να δειπνήσουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Τις προηγούμενες μέρες ο ποντίφικας έστειλε το παρακάτω μήνυμα στους πιστούς: «Χρειαζόμαστε θάρρος, αν θέλουμε να είμαστε πιστοί στο Ευαγγέλιο».








πηγή:protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *