Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εδεσσαϊκό Θέατρο για τα "Κόκκινα Φανάρια"

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με το έργο "ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ" του Αλέκου Γαλανού.

Στα «Κόκκινα Φανάρια» ο Αλέκος Γαλανός καταπιάνεται με την κατάργηση του κοινωνικού θεσμού των οίκων ανοχής και τις γυναίκες που ζούσαν σε αυτούς. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη του έργου, δια χειρός Α.Γαλανού.

"Το κλείσιμο των σπιτιών υποχρέωσε τις γυναίκες αυτές να αναθεωρήσουν τη ζωή και τη στάση τους. Η σχέση τους με την πατρόνα και γενικότερα με τους εκμεταλλευτές τους αναταράσσεται. Η αναταραχή αυτή δίνει τη δυνατότητα να αποκαλυφθούν σκέψεις και αισθήματα άλλοτε κυνικά, κι άλλοτε τρυφερά και ρομαντικά που κρύβονταν βαθιά μέσα στις ρημαγμένες ψυχές των γυναικών του αγοραίου έρωτα.
Η κάθε μια αντιμετωπίζει το «διωγμό» της με όση ψυχική δύναμη της έχει απομείνει. Κι ενώ το «σπίτι» καταρρέει μαζί με τις ηρωίδες του, από τα συντρίμμια ξεπετάγεται μια μικρή ελπίδα στα πρόσωπα κάποιον ηρώων που πραγματοποιούν τα όνειρα τους."

Το έργο θα παρουσιαστεί στην Έδεσσα από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, με καθημερινές βραδινές παραστάσεις στις 9:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας.

Το εντευκτήριο λειτουργεί καθημερινά. Τα πρωινά είναι ανοιχτό από τις 10:30π.μ. έως 13:00 και τα απογεύματα από τις 18:00 έως τις 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες στο εντευκτήριο του Συλλόγου Ίωνος Δραγούμη 35, στο e-mail: Edessaikotheatro@gmail.com και στο τηλέφωνο: 2381025429 και 6942458488.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *