Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Ποδαρικό» με χιόνια έκανε ο Δεκέμβριος!

Με χιόνια έκανε «ποδαρικό» ο Δεκέμβριος σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου και να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, σε ισχύ είναι από την Κυριακή, το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με το οποίο προειδοποιεί για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στα πελάγη. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου. Για τη Δευτέρα, αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Σοβαρά προβλήματα από τις καταιγίδες στην Πελοπόννησο

Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Πελοποννήσου έχουν προκαλέσει οι ισχυρές καταιγίδες.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή, δύσκολες ώρες περνούν πολλοί κάτοικοι στην πόλη του 'Αργους και την ευρύτερη περιοχή, αφού υπερχείλισαν οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα. 

Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, καθώς επίσης και πολλά υπόγεια και σπίτια, ενώ σε ορισμένους δρόμους στο ανατολικό τμήμα της πόλης έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Πλημμύρες στην περιοχή του Άργους και της Κυπαρισσίας

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δεχτεί δεκάδες κλήσεις ενώ προβλήματα έχουν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει δημιουργήσει και η συσσώρευση υδάτων στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, από τους Μύλους προς το 'Αργος.

Στην περιοχή της Κυπαρισσίας. 

Η Πυροσβεστική έως τις 22.30 είχε δεχτεί 12 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου - Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά. Επίσης πολλά νερά υπάρχουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Καλού Νερού.

Καθίζηση έχει προκληθεί στον δρόμο που οδηγεί στη Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας, στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κυκλοφορία από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.

Λόγω κατολισθήσεων από το ένα ρεύμα διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.

Επίσης η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στο Κιάτο, ενώ ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Σπάρτη. 

Νωρίτερα την Κυριακή είχε γίνει γνωστό πως έκλεισε λόγω κατολισθήσεων η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλάτανου Αιγιαλείας.

Τα οχήματα που κινούνται προς Αθήνα εκτρέπονται στην νέα εθνική, μέσω του κόμβου της Πούντας, ενώ τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στον κόμβο της Ακράτας.

Την ίδια ώρα οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, έχουν δημιουργήσει μικρής έκτασης προβλήματα, κυρίως λόγω της πτώσης δέντρων, ενώ το πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου παραμένει κλειστό. Αντίθετα, κανονικά διεξάγεται η κίνηση στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Οι ισχυρές καταιγίδες μετά τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές προβλέπεται να επηρεάσουν την Αττική, τη Βοιωτία, τμήμα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *