Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ηπιότερες ρυθμίσεις στο φορολογικό για τους αγρότες

«Λίφτινγκ» στο νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, τα πρόστιμα της Εφορίας για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων ΦΠΑ και τη μη έκδοση αποδείξεων, τον φόρο υπεραξίας
στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και τις κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις μετά τη θύελλα των αντιδράσεων.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε εντός των προσεχών ημερών να γίνουν αλλαγές σε «καυτά» σημεία του φορολογικού που έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυρίας στην αγορά και σε κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα υπάρξουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα βιβλία των αγροτών, το ποινολόγιο για τον ΦΠΑ, τον τρόπο υπολογισμού του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για χρέη στην Εφορία, και τις ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή.









ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *