Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ιδιωτικές εταιρείες: «Ξεχάστε αυξήσεις φέτος»



Περισσότερες από τις μισές εταιρείες σε βασικούς κλάδους της αγοράς αναμένεται να δώσουν... μηδενικές μισθολογικές αυξήσεις στους εργαζόμενους τους, το 2014. Το παραπάνω συμπέρασμα, προκύπτει από τις ετήσιες έρευνες που διεξάγει η KPMG ανά κλάδο.Το παραπάνω συμπέρασμα, προκύπτει από τις ετήσιες έρευνες που διεξάγει η KPMG ανά κλάδο.

Η φετινή έρευνα αφορά στους κλάδους των Ασφαλίσεων, των καταναλωτικών προϊόντων, της υψηλής τεχνολογίας και των Φαρμακευτικών- Αγροχημικών προϊόντων.

Ειδικότερα, το 57% των εταιρειών του δείγματος των ασφαλιστικών εταιρειών, προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για το 2014, με το 57% του δείγματος των εταιρειών από τον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων να έχει την ίδια άποψη.

Επιπλέον, οι μισές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν αρνητικά στο ενδεχόμενο αυξήσεων προς των υπαλλήλους τους.

Οι εταιρείες του φαρμακευτικού και αγροχημικού κλάδου, δεν προβλέπουν αυξήσεις, σε ποσοστό της τάξης του 29%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 22% των εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σχετικά με τις αυξήσεις, με το αντίστοιχο ποσοστό των εταιριών του φαρμακευτικού και αγροχημικού κλάδου να φτάνει το 29%.

Σημειώνεται πως σχετικά με τις Ασφαλιστικές Εταιρείες η έρευνα αφορά σε δείγμα 15 εταιρειών και 2.314 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά.

Σχετικά με τον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, η έρευνα βασίζεται σε δείγμα 33 εταιρειών και 4.496 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά.

Αναφορικά με τον κλάδο υψηλής τεχνολογίας, η έρευνα βασίζεται σε δείγμα 21 εταιρειών και 7.134 κατόχων θέσεων εργασίας, ενώ για τον φαρμακευτικό και αγροχημικό κλάδο, η έρευνα βασίζεται σε δείγμα 32 εταιρειών και 3.327 κατόχων θέσεων εργασίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *