Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κλείνει deal με τους εργαζόμενους ο Ιβάν Σαββίδης

Κλείνει deal με τους εργαζόμενους ο Ιβάν Σαββίδης Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθισαν ξανά η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη με τους εργαζόμενους σχετικά με το ζήτημα των συμβάσεων. 

Σὐμφωνα με πληροφορίες στις αρχές της εβδομάδας οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακών και όχι ατομικών συμβάσεων εργασίας.
H κόντρα της διοίκησης με τους εργαζομένους ξεκίνησε όταν η νέα διοίκηση της ΣΕΚΑΠ ήθελε να επιβάλλει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, στάσεις εργασίας και πορείες διαμαρτυρίας. 

Μάλιστα η διοίκηση έθεσε σε διαθεσιμότητα 11 εργαζόμένους, οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκα. Ειδικότερα το Πρωτοδικείο της Ξάνθης έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση οι 11 εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα επέστρεψαν στην εργασία τους, αυτή τη φορά ως υπαλληλοι της ΣΕΚΑΠ, όπου και απασχολούνταν και όχι της Bio όπου ανήκαν. 

Πρόσφατα ο ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας και ο οποίος δήλωσε «δεν με πτοεί τίποτα. Θα κάνω την ΣΕΚΑΠ μια μεγάλη εταιρεία! Είναι ένα στοίχημα που έκανα πρώτα με τον εαυτό μου...»

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε με τους τεχνικούς και για τον συγχρονισμό του εργοστασίου, ενώ τους αποκάλυψε οτι στόχος του είναι να φέρει και τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας στην Ξάνθη. προκειμένου η εταιρεία να γίνει και πιο ευέλικτη αλλά και να περιορίσει αισθητά τα έξοδά της στα πλαίσια αναδιάρθρωσής της.


πηγή:fpress.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *